Skocz do zawartości

[ E39 ] padlo NIVO w trasie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i stalo sie :(

jechalem ostatnio z 3miasta do bialegostoku i jakies 120km przed celem na prostej troche wyboistej drodze (jak to u nas w kraju) uslyszalem wielkie puffffff, przejechalem jeszcze kawalek do stacji benzynowej - wysiadam a tyl siedzi - wygladalo to jak max tunig - pol kola schowanego w nadkolu, podnioslem na lewarku lewa strone - przyjzalem sie poduszce no i widze ze poszarpana lekko. Dowloklem sie do bialegostku 50tka czujac KAZDA nierownosc drogi, na miejscu w ASO zamowilem lewa poduche i mialem przymusowy nocleg , poducha kosztowala mnie 620zl, za montaz krzyczeli w aso 260zl, znajomy polecil inny warsztat - uwineli sie w 40min za 50zl, suma sumarum MASE nerwow i troche monety, no ale po wymianie wszystko wrocilo do normy.

Teraz pytanie - czy mam tez od razu wymienic prawa poduche? Moj mechanik twierdzi ze wielu klientow ktorym pada jedna poducha zaraz przyjezdzaja i wymieniaja druga.

Czy te poduchy wystepuja w zamienniku? Wiem ze kompresor robi WABCO, szukalem na sieci troche info, ale nic nie znalazlem :( czyzby tylko oryginal bmw?

w sumie dobrze ze sie to stalo tak jak sie stalo i ze do aso bylo w miare blisko, bo nie wyobrazam sobie takiej sytuacji np gdzies na autobhanie pod wiedniem w drodze na urlop :zlosc:

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano

Witam

Poduch te sa praktycznie bezawaryjne, awarie zdarzaja sie w momencie kiedy poducha nie pracuje w osi i dokładnie w pionie. Zwróc uwage na stara czy nie jest gdzies poprzecierana, bo zaraz bedziesz miał do wymiany kolejna.