Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, nie można odpowietrzyc układu chłodzenia. :? :mad2:

Ato jest po wymianie głowicy i uszczelki. Termostat wyciągnięty z układu.

Przed naprawą był uszkodzony trzeci blok od rozrządu.

Silnik R 20.

Opublikowano
Silnik R 20 ?????

- pewnie chodzi o M20

trzeci blok od rozrządu

- ale to szczegół - zobacz czy pompa wody pompuje płyn , jeśli tak to czy pod uszczelkę był dawany był jakiś silicon ??? - może on zapchał kanały ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
przy m20b20 jeden odpowietrznik jest na chlodnicy - obok wlewu - bez niego napelnienie nie jest mozliwe :) , drugi jest na pompie - taka srubeczka , na oko M5.
Opublikowano
... dokładnie tak jak pisze pit202 - jeden odpowietrznik przy korku na zbiorniczku wyrównawczym , drugi odpowietrznik na obudowie termostatu / ale go wyjeli / chyba za daleko już pognałem :duh:
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
panowienie nie chce mi sie pisac ,poszukajcie na forum nawet ja cos tam pisałem i nie tylko :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

Dzieki za szybkie odpowiedzi.

przeszukałem forum, bo od tego zawsze zaczynam i pisze w ostatecznosci. Poszukam jeszcze raz dokładniej.

Dzisiaj jeszcze raz sprawdze wasze rady.

No i silnik jest M20. Ale głupi bład, az wstyd.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
odkrec te mala srubke kolo wlewu do chlodnicy,sciag srodkowy waz ida trzy do nagrzewnicy poprawej stronie obok bezpiecznikow sciag srodkowy waz,i lej doniego plyn uruchom auto lej tak dlugo dopuki niebedzie wylatywal czysty bez powietrza plyn ztego odpowietrznika na chlodnicy nieruszaj termostatu..mialem to samo kupilem nowa pompe za 170 zl i nowa lezy juz rok bo auto bylo zapowietrzone zrob jak ci na pisalem pozdrawiam a pompe odsprzedam pisze tu o bmw 520 525 12v
Opublikowano
dziś po zmianie wiska ,[może nie potrzebnie] okazało sie że miałem lekko zapowietrzony układ chłodzenia,kilkanascie małych pęcherzy z płynem wyleciało-odpowietrznikiem dodatkowym ,który zamontowałem po wymianie głowicy kilka m-cy temu-pisałem o tym wcześniej i to jest najlepszy moment do odpow. bo chyba najwyżej układu-gazowałem na postoju wskazówka w pionie -wreszcie chyba spokój, jeszcze przetestuje po górkach mam ich trochę w okolicy-pozdro :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz