Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam mały problem, po włożeniu kluczyka do stacyjki włącza mi się alarm , to znaczy klakson i awaryjne ( ten klakson co jest na podszybiu) , jest to chyba jakis oryginalny alarm BMW bo nigdzie nie ma osobnej centralki. Otóż nie mam pojęcia jak wyłączyc ten alarm, nawet zapłon albo dopływ paliwa mam odcięty bo sie nie da odpalic auta. Stało mi sie to po tym jak wyładował sie całkiem akumulator, nawet miałem problem z wejsciem do auta bo przy rozładowanym aku nie nidział mi centralny a z kluczyka nie da sie otworzyc :(, prosze o pomoc jak mozna wylączyc ten wyjący alarm. załącza sie on tylko po włozeniu kluczyka i włączeniu stacyjki, potem musze odłączyc akumulator bo nie mam pojecia jak sie go wyłącza. BMW E32 3,0 91r. Z góry dziekuje za pomoc..
Opublikowano
hmmm... nie jestem specem ale u mnie tak było po błędnym wpisaniu kodu zabezpieczającego. po wymontowaniu komputera było ok. możesz spróbować.
Opublikowano

Jeśli to działa tak jak u mnie to rozwiązanie jest banalnie proste.

Zamknij wszystki drzwi, wyjdz z auta i zamknij go z kluczyka z drzwi kierowcy centralnym zamkiem. Odczekaj chwile... otworz... powinno być ok.

Napisz czy zadziałało.

Pozdrawiam

Opublikowano

no i już po sprawie, a miałem pisać bo widze ze jesteś z mojego miasta ze zaraz coś zaradzimy ;)

ale bardzo dobrze ze juz sobie poradziłes, zadziwia mnie fakt syrenki bo z tego co wiem fabrycznie była montowana w nadkolu tylnim.

www.swiatnadrukow.prv.pl

http://www.tele3.pl/lemmy/logos.jpg

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Szperał i nie znalazłem to podepnę się pod ten temat.

Orientuje się ktoś czy do E32 do oryginalnego alarmu da się dokupić klucz z pilotem ? Pamiętam, kiedyś sąsiad miał BMW 524td i miał klucz pilotem którym zamykał zdalnie drzwi i uzbrajał alarm. Czy taki klucz trzeba jakoś specjalnie kodować ?