Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako nowy użytkownik chciałbym dowiedzieć się jakie są różnice w modelach 318 is (myśle, ze wystarczy taki motorek do normalnej jazdy) z roku 1990 i 1999 jakie zachodziły zmiany i czym wyróżnia się wersja VANOS.

I jeśli mozecie to podpowiedzcie na co zwracać uwage przy zakupie E-36 coupe.

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo to nie było czegoś takiego jak m42 Vanos (zmienne fazy rozrządu)
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Motory były dwa w ISach M42 i M44 od 1995 roku.

Moc ta sama, moment minimalnie wiekszy w M44.

W M44 pojemnosc 1900, w M42 1800ccm.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
Kazdy pisze o silniczku, to ja napisze o wygladzie. Napewno zmieniono nerki z przodu, reflektory - w nowych nie ma soczewek a zarowki H1 zasapiono H7, różni sie nieco zderzakiem przod. Dołozono chyba boczne kierunkowskazy. Moze to detale, ale warto na to zwrocic uwage, bo jesli ma np stary przod a powinien miec nowy to zapewne miał dzwona. A na co patrzec podczas kupna to :search:
Opublikowano
Z tymi gniazdami coś nie tak. Mam M42 i mam dwa gniazda po lewej i prawej stronie, a akum. mam w bagażniku.

hmm, to raczej ty masz cos nie tak, bo w m42 akumulator jest z przodu, w komorze silnika

Opublikowano
Z papierów wynika, że mój bawół jeździł od początku po Niemieckiej ziemi, i raczej nikt go nie szykował pod USA. A tak przy okazji to po czym poznać wersję Europejską od Amerykańskiej ? Dodam jeszcze że moje auto to nie pierwsze jakie widziałem z akum. w tyle, można powiedzieć że tak 30% beemek jakie widziałem mają akum. z tyłu.
Opublikowano
Z papierów wynika, że mój bawół jeździł od początku po Niemieckiej ziemi, i raczej nikt go nie szykował pod USA. A tak przy okazji to po czym poznać wersję Europejską od Amerykańskiej ? Dodam jeszcze że moje auto to nie pierwsze jakie widziałem z akum. w tyle, można powiedzieć że tak 30% beemek jakie widziałem mają akum. z tyłu.

Bo 6 cyl maja z tylu, 4 cyl z przodu.

Opublikowano
M42 to 4 cylindry, inaczej 1.8 is

Dlatego dziwne ze masz aku z tylu...