Skocz do zawartości

jak usunąc pare z przednich lamp w e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,wiem ze temat ten pojawił sie juz kilka razy ale chciałem sie zapytac czy komuś udało pozbyc sie tej pary z lamp?Ja juz dwa razy wyjmowałem lampy,rozbierałem je,suszyłem a następnie uszczelniłem dookoła silikonem i teraz jest jeszcze gorzej niz przed tym,tzn teraz mi juz parują całe lampy,czy można coś na to poradzic?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano

nie da sie tak tego usunac..........w e36 jest tez ten klopot po prostu juz tak jestmozesz najwyzej zmniejszyc ilosc tej pary wymieniajac uszczelki reflekotow( w zrob to sam jest post z tego co pamietam chyba moj )

teraz robi sie cieplej to u mnie problem znika ale na jesien znowu przyjdzie...w moim przypadku klejenie silikonem nic daje bo wywietrzniki sa fabrycznie tak porobione ze nie sposob zeby tam nie wlazla wilgoc..po prostu...

Opublikowano
  • Autor
a czy wymiana samych przodów lampy na nówki cos pomoże?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
a czy wymiana samych przodów lampy na nówki cos pomoże?

Nic to nie da. Mam ten sam problem, a auto dosyc nowe i nigdy nawet przetarcia nie mialo. Pozdraiwam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Uszczelnienie sylikonem nic nie da a nawet jak piszesz pogarsza sprawe. Te reflektory i tak mają ciągły dostęp powietrza. Przy kierunkowskazie od wewnątrz są takie rurki (służą do odparowywania), przeczysc je w środku. Jeśli masz reflektory starego typu (przed liftem) możesz ściagnąć tzw szkło i wyczyścić je w środku. Poskładaj spowrotem ale bez sylikonu i powinienłeś je dobrze wygrzać. Jazda z włączonymi światłami powinna pomóc ale tylko wtedy gdy te rurki będą udrożnione.
Opublikowano

Witam

Miałem ten sam problem. Zostawiałem auto w ciepłym garażu na noc. Z rana kiedy wyjechałem automatycznie lampy mi parowały. Znajomy poradził mi żebym wyjął te gumki które odprowadzają wilgoć, u niego w toyocie to pomogło tak też zrobiłem od tamtej pory nie mam problemu parujących lamp. Lampy mam po lifcie

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
  • Autor
bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi,sprobuje cos zrobic z tymi rurkami i zobaczymy
Opublikowano
w tych rurkach są dodatkowo gąbki może one masz zabrudzone bo to takie filterki . a suszyć to najlepiej wyjąć na górze reflektora te duże zaślepki i w czasie jazdy powietrze same wyssie wilgoć