Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

mam takie pytanie , mianowicie po wymianie mechanizmu wycieraczek (calego razem z silnikem) w srodku auta w trakcie jazdy da sie slyszec szum jakby wial wiatr ale nie czuc nic zeby spod szyby dmuchalo itd. poprostu juz tak od 90-100 kmh zaczyna byc coraz bardziej wyrazisty a przez to coraz bardziej denerwujacy, wczesniej nie bylo tego autko przy zamknietyh szybach bylo wyciszone elegancko nawet przy 140-160 nie slychac bylo absolutnie nic a teraz jakbym jechal jakims padłem . dzisiaj kupilem zatyczki do tego plastiku na podszybiu docisniety jest fest i dalej to samo, ma ktos moze jakies pomysly ?

pozdrawiam

Opublikowano

Ha :)

Wiesz mam ten sam problem i h... wie jak go rozwiązać. Wymieniłem szybę przednią bo mi TIR załatwił (kamień) i po założeniu nowej szumi właśnie jak cholera. Tą oryginalną miałem bez klipsów a nowa z klipsami . Myślę ,że to właśnie przez to ale pewności nie mam. Sprawdź czy ramię wycieraczek masz na odpowiednim ząbku , może są za wysoko i pęd powietrza znad maski w nie "trafia" ???

Nic więcej na myśl mi nie przychodzi.

Pozdro

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano

siema

no mam troche wysoko chój sprawdze moze to to , bo jak mam jechac gdzies 300 km pzy takim szumie to mi sie odechciewa

pozdro

Opublikowano
sprawdż w trakcie jazdy-załącz wycieraczki na sucho jesli beda w pozycji pionowej czy przestaje czy nie , jesli przestanie to trzeba przyginac lotke która dociska wycieraczke ja to miałem po 120 km /h i szczególnie pod wiatr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
u mnie siedzi oryginalna szyba a też czasami słychać szum w okolicy lewego nawiewu na szybe ale nie zawsze . niezła zagadka.
Opublikowano
u mnie zaczela szumiec po zimie, zle byla wklejona, dostala sie woda, zamarzla i odkleilo sie bardziej, szum z przodu jest spowodowany na 100% zlym wklejeniem, auto jest tak wyciszone ze innego szumu nawet jak by to byla antenka na masce nie slyszelibyscie w srodku.jak ktos niedawno wklejal to niech reklamuje bo w zimie bedzie przeciekac, a to juz klopot.