Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jeździłem :) Jest napewno lepsze bo kupujesz u sąsiada po 2.2 zł :)

Mogę stwierdzić ze przejeździłem na nim ok 2000km i nie ma żadnej różnicy... Samochód zachowuje się jak na polskiej PB :)

Jak by cię interesował gaz, to tam kosztuje 1,1 zł i też normalnie chodzi.. Moze przy gazie trzeba częsciej wymieniać filtr gazu, ale na mniejszych stacjach LPG w Polsce jest identycznie.

Czyli jak chcesz tanio jeździć, jedz na Ukraińskiej :)

A wcześniej miałem 318 to też jeździłem.. Zrobiłem z 5000km, przez 2-mc i nie było rzadnych problemów :) Nawet nie raz smigałem na 92, moze samochod palił litr wiecej ale normlanie szedł :)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

No to moze jest to jakis sposob na tansze jezdzenie przy terazniejszych cenach paliwa w polszy:)

pytalem sie ostatnio znajomego, ktory jedzi na takiej pb juz 3 lata ( honda civic) i tez mowil ze nic sie nie dzialo nie pokojacego.

Najwazneijsze chyba zeby miec dobre źródełkoo albo samemu smigac :))

Pozdrawiam Mariusz
Opublikowano
Ja kiedyś lałem BP w Kaliningradzie do golfa 1.8 3 letniego był o wiele słabszy i przy dodawaniu gazu hałasowały zawory więc lipa.Chyba,że coś się zmieniło i teraz jest lepsze paliwo.
Opublikowano

No wydaje mi się że się duzo poprawiło... Ja nie odczuwam żadnej różnicy nawet na 92 :D

Oczywiście tylko cenową :DD :dance:

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano
Ja kiedyś lałem BP w Kaliningradzie do golfa 1.8 3 letniego był o wiele słabszy i przy dodawaniu gazu hałasowały zawory więc lipa.Chyba,że coś się zmieniło i teraz jest lepsze paliwo.

Bo może 92 tankował ? Ja nie mogę złego słowa powiedzieć ani o paliwie ani o gazie a od lat korzystam.

kiedyś

E32 730

E36 318

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam.tesciowi do punta przywiozlem troche i mowi ze lepiej na ukrainskim mu sie jezdzi(podobno jest mocniejszy) ale ja w moim bmw e34 520i 24V nie zauwazylem roznicy. ale wiecie 2.2zl to kupicie tylko na samej ukrainie. w polsce nie kupi sie od przemytnikow tak tanio(trzeba dac min 3zl bo przeciez za darmo nie beda stac- a stoi sie dllllluuuuugggggoooooo czekajac na wjazd do polski).pozdrawiam
Opublikowano
Jeździłem na ukraińskim paliwie motocyklem w czasie wycieczek w Bieszczady, robili to także moi znajomi. Żadnych negatywnych efektów. I nie były to "ruskie" motocykle :mrgreen: Mój kolega, którego moto jest szczególnie wrażliwe na jakość paliwa, stwierdził że jeździ mu się lepiej niż na krajowym. Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam znajomego Ukraińca jeździ na nim od zawsze wszystko jest OK. Jeśli tylko nie jest ze stacji przy granicy a tym bardziej od "handlarzy" z kanistra po polskiej stronie bo nie wiadomo co tam jest hehe, tylko gdzieś z głębi kraju.