Skocz do zawartości

uciekające powietrze z koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z jednym kołem, ponieważ uchodzi z niego powietrze i jak sie okazało nie ma żadnej dziury w oponie tylko gdzies w aluminiowej feldze jest malutki ulot. co w takim razie mozna z tym zrobic czy da sie jakos to zlikwidowac czy poprostu juz tylko pozostalo co tydzien dobijac powietrze do kola...
Opublikowano
zdejmij kolo i wsadzaj do jakiejs wanienki z woda dla sprawdzenia skad ucika powietrze.........bo nie sadze zeby zfelga ci gdzie puszczala pwietrze-chyba ze najechales na cos i ja skrzywiles
Opublikowano

jak to na naszych drogach bywa! Trzeba będzie prostować!

Ewentualnie możesz jeszcze wypróbować taki szczelniacz do opon w spryu, może akurat załata! Ale na jak długo??

Opublikowano
  • Autor
ja też myślałem o takim uszczelniaczu ale czy z tym mozna jezdzic cały czas i czy taki uszczelniacz ma jakies wady
Opublikowano
zobacz co jest napisane na takim preparacie -mi sie wydaje ze jest to tylko do tzw. dojazdowki-do wulkanizacji , zlapiesz kapcia na trasie i zeby tylko sie doszlepac do warsztatu( jesli sie nie ma zapasowki-ktorej jestem zwolennikiem i mysle ze jest potrzebna w samochdozie)
Opublikowano
z załóżenia na on Tobie wystarczy na dojazd do wulkanizatora, ale znajomy jakoś zrobił na tym pare tysięcy :shock:
Opublikowano
  • Autor
w sumie to chodzi mi o uszczelnienie koła wiec moze warto sprubowac i uda sie zlikwidować ten ulot skoro i tak nie ma innej mozliwości tylko jest jedno pytanike czy jezdzac z tym preparatem przez caly czas w kole nie pojawia sie jakies dziwne objawy podczas jazdy itp.
Opublikowano

Stary jeżdzenie z tym na stałe bym sobie odpuścił.

Kto wie jak to zachowuje się po kilku dniach, a to, że mój znajomy był na tym 2 razy w Niemczech uważam osobiście za cód!

Jedź z tym kołem do wulkanizatora a on juz Tobie powie ( o ile jest dobry) czy to fela krzywa, czy opone masz uszkodzoną, czy może czarna magia zadziałała i nie ma przyczyny!

Opublikowano

Muszę się podłączyć do tematu, bo miałem też taki problem.

Mam alufelgi i też mi uciekło powietrze ale jak pojechałem do serwisu z oponami to powiedzieli, że opona jest cała tylko powietrze ucieka z rantu felgi i pokazali mi to w wannie. Zdjęli oponę i przeczyścili wnętrze felgi a w międzyczasie dowiedziałem się od nich, że felgi aluminiowe czasem tak mają - robi się na nich nalot (jakiś tlenek czy coś).

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano

Oczywiście że tak! Alumunium się utlenia, powstaje nalot i opona się rozszczelnia. Najzwyczajniejsza rzecz na świecie. Felgę należy zdjąć, przejechać porządnie od wewnątrz szczotką drucianą, zdjąć nalot i po sprawie na kilkanaście miesięcy.

I w miarę możliwości nie wtryskujcie tych siuwaksów klejących do środka opon, bo potem są olbrzymie problemy ze znalezieniem wulkanizatora, który chce taką oponę zmieniać. Te kleje potrafią narobić mnostwo szkód w maszynie do zmieniania opon - zaklejają łapy, mechanizm itd.

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing