Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wyciagnalem tapicerke z bagaznika i zobaczyłem, że po naciśnięciu na tył na prawym mocowaniu amortyzatora jest ze 2 cm luzu. Poszło mocowanie amortyzatora do nadwozia? I musze kupić to?:

Wymienie to sam?

http://allegro.pl/item178288334_mocowanie_poduszka_amortyzatora_bmw_e30_e36_e46_ss.html

zauważyłem też że po obydwu stronach takie plastyki co ochraniaja amorki leżą 'na glebie' a nie osłaniają ich.. co mam tam powymieniać jeszcze żeby było OK?

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Właśnie o to chodzi. Ale kup sobie te zpoduszki z firmy Lemforder albo Meyle. Z wymiana nie ma problemu, trzeba tylko posmarowac jakimś uszczelniacze miejsce styku tej poduszki z nadwoziem. Jak tego nie zrobisz to woda może lać się do bagażnika.
Opublikowano
jezeli miales taki luz to powinno Ci to strasznie halasowac podczas minimalnej nierownosci. Ja tak mialem. Wymienilem to wczoraj i bez porownania. Cisza jak nigdy :) teraz za to slysze jak mi delikatnie tlumik puka czasem z tylu :doh:
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
Ja rowniez mam na koncie wumiane tych poduszek. a wiec ja kupilem poduszki firmy FEBI i w zestawie z nimi byly papierowe uszczelki które wklada sie miedzy p[oduszke a karoserie. jesli chodzi o wymiane to nic prostszego. chwytasz kluczem za szpic amortyzarora a drugim plaskim kluczem odkrecasz najwieksza nakretke. pózniej odkrecasz dwie pozostale nakretki. nastepnie poluzowujesz sruby przy kole podnosisz autko na widzie i odkrecasz kolo. pociagasz reka za amorek na dól i sciagasz poduszke. zakladasz nowa i postepujesz w kolejnosci odwrotnej :D