Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam problem, co za jaja, wrzucam wsteczny, wlacza sie PDC piszczy przez chwile ciaglym sygnalem i mruga kontrolka na przycisku, co to znaczy?
www.auto-optima.pl
Opublikowano
dodam ze niedziala, tz zblizam sie do przeszkody a on nic, moze jest uszkodzona czujka czy cos tam, czy jezeli stoi blisko np sciany to piszczy stalym sygnalem, ???
www.auto-optima.pl
Opublikowano
Jak podjedziesz do ASO to Ci w pięć minut powiedzą, który czujnik jest do wymiany. A ten ciągły sygnał + mruganie to właśnie sygnalizacja, że PDC niedziała.
Opublikowano
Wystarczy, że jedna czujka jest walnięta i cały system nie chadza... podobno nie lubią wilgoci, a jak się rozhermetyzują to trzeba wymienić. Czasem działa, potem nie działa, potem wkurza.
Opublikowano
zbliż ucho do każdej czujki, powinieneś słuszeć takie pykanie jeżeli nie to czujka jest walnieta

zblizam reke do czujki a slysze pykniecie jakiegos przekaznika z prawym blotniku, powinienem tez slyszec w kazdej czujce?? jak tak to zaraz sprawdzam, dzieki za podpowiedz

www.auto-optima.pl
Opublikowano
w kazdej czujce powinno być słychać pyknięcia, tylko musisz mieć włączony pdc, ja tak u siebie zlokalizowałem padniętą czujke.