Skocz do zawartości

czyjnik cofania PDC,??? co sie dzieje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam problem, co za jaja, wrzucam wsteczny, wlacza sie PDC piszczy przez chwile ciaglym sygnalem i mruga kontrolka na przycisku, co to znaczy?
www.auto-optima.pl
Opublikowano
  • Autor
dodam ze niedziala, tz zblizam sie do przeszkody a on nic, moze jest uszkodzona czujka czy cos tam, czy jezeli stoi blisko np sciany to piszczy stalym sygnalem, ???
www.auto-optima.pl
Opublikowano
zbliż ucho do każdej czujki, powinieneś słuszeć takie pykanie jeżeli nie to czujka jest walnieta
Opublikowano
Jak podjedziesz do ASO to Ci w pięć minut powiedzą, który czujnik jest do wymiany. A ten ciągły sygnał + mruganie to właśnie sygnalizacja, że PDC niedziała.
Opublikowano
Wystarczy, że jedna czujka jest walnięta i cały system nie chadza... podobno nie lubią wilgoci, a jak się rozhermetyzują to trzeba wymienić. Czasem działa, potem nie działa, potem wkurza.
Opublikowano
  • Autor
zbliż ucho do każdej czujki, powinieneś słuszeć takie pykanie jeżeli nie to czujka jest walnieta

zblizam reke do czujki a slysze pykniecie jakiegos przekaznika z prawym blotniku, powinienem tez slyszec w kazdej czujce?? jak tak to zaraz sprawdzam, dzieki za podpowiedz

www.auto-optima.pl
Opublikowano
w kazdej czujce powinno być słychać pyknięcia, tylko musisz mieć włączony pdc, ja tak u siebie zlokalizowałem padniętą czujke.
Opublikowano
  • Autor
z ciekawosci ile taka czujka kosztuje?
www.auto-optima.pl