Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio podczas wymiany kół na letnie zauważyłem ze spręzyna zawieszenia jest pęknięta.Odpadł tak mniej więcej jeden zwój.Czy ktoś wie co oznacza takie "maźnięcie" na spręzynie (u mnie zółte) bo kumpel ma taką jak mi potrzeba ale z czerwonym maźnięciem.Pozdro
Opublikowano

No a ja właśnie zmieniłem.......ale jedną i zastanawiam się czy ma to aż taki duży wpływ na prowadzenie auta????? (oczywiście znalazłem o odpowiedniej twardości z żółtym maźnięciem-używka)Pozdro

Aha-czy czasem nie powinienem teraz udać się na ustawienie zbięzności kół??? :?: :?: :?: :?: :?:

Opublikowano

...koledzy sprężyny do naszych furek nie są takie drogie, zestaw H&R można kupić za 700-800 zł / kpl 4 szt! zastanawiam się czy warto inwestować w używkę i czekać kiedy znów pęknie :duh:

Zwykłe zamienniki są dużo tańsze, ciekawe ile dałeś za używkę?

...po każdej zmianie (możliwości zmiany), wysokości zawieszenia należy wykonać kontrolę lub korektę geometrii pojazdu :cool2:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano

Jedna sprężyna Lesiofors w IC kosztuje 157,83 zł, a tylna 145,16 zł.

Koszt zawieszenia 30/15 w/w firmy to koszt 506,69 zł / 4 szt.- zapłaciłeś 70 zł za sprężynę która pewnie nie trzyma już parametrów swojej pracy (tyle że jest cała), czy to dobry wybór jeśli masz zamiar jeszcze trochę pojeździć swoją furką ?? (nie trzeba wspominać że na nowe spirale jest 2 lata "gwarancji")

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Dla porownania - komplet sportowych obnizajacych sprezyn Eibach'a do E46 to koszt 699 zl za komplet. Oplaca sie dolozyc, w koncu m.in. od sprezyn zalezy, jak bedziesz sie trzymal drogi.
I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano
Mnie kiedys ta sama sytuacja trafila po zimie. Kupilem uzywki przywiezione z niemiec po 60 zł sztuka i jest git bo naprawde wygladaly jak nówki. A jesli chodzi o wymiane to tylko parą. Nie wymieniaj pojedynczej bo wtedy tamta druga bedzie słabsza a takie same obciazenia bedzie musiala nosic i znow ci pier%$#@% jedna. Pzdr
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam wszystkich doswiadczonych urzytkowników BMW. Moj problem jest zwiazany z E46 318i z 1999 wymieniłem amortyzatory pozostawiajac stare sprezyny po zalozeniu kopletu amorów samochod jest krzywy lewe koło tak jakby opadło aprawe jest wyzej, było tak wczesniej myslałem ze to amory jestem młodym 18-letnim urzytownikeim 318i i nie wiem co robic. Siedzac w srodku odczuwam przechylenie auta na lewa strone. Prosze o wasze sugestie i pomoc z gory dziekuje !!!
Opublikowano
jest to oznaczenie twardosci sprezyny wiec raczej tej od kolegi nie montuj

Spręzyny mają paski zeby mozna bylo je odróżnić parami.

Opublikowano

witam, mam do sprzedania sprezyny na przod do e36 z pomaranczowymi paskami, sa w dbrym stanie, dla zainteresowanych foto.

kontakt 508217048