Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam prawie codziennie okolo trzy razy nie moge odpalic auta tzn przekrecam kluczyk i slysze cykanie tak jakby aku calkowicie sie rozladowal. Czasami zatrzymam sie na minute i nie moge odpalic a innym razem stoi caly dzien i odpala normalnie. Gdy nie chce krecic przekrecam stacyjke i czekam okolo minuty i odpala jak gdyby nigdy nic, nie wiem czy to aku jest slaby i swiruje czy to cos innego??????
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
witaj a to cykanie takie glosne dosc? moze byc tak ze elektromagnes/automat w rozruszniku zaczyna sie sypac... ciezko to sprawdzic do (przynajmniej w e34) dostep do rozrusznika jest koszmarny... a le kiedys w moim przypadku takie cykanie oznaczalo wlasnie padajacy automat rozrusznika... moze byc tez tak ze poprostu ktorys z przewodow nie styka czasem przy rozruszniku.
Opublikowano
Cykanie dosyc glosne ale mi sie wydaje ze jak aku sie wyladuje to zawsze tak cyka tzn ze to normalne, no ale moze sie myle :?
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano

Kurde nie wiem co to jest. Jesli nie chce krecic to tak jak pisalem wczesniej wlaczam zaplon i czekam chwile ale im dluzej tym pozniej szybciej kreci, to tak jakby sie doladowywal w tym czasie.

Zapomnialem jeszcze dodac ze od razu po odpaleniu jesli chce opuscic szyby lub wlaczam wucieraczki itp to dzialaja bardzo wolno przez jakas chwilke to tak jakby brakowalo pradu a w nocy zauwazylem ze przygasaja swiatla.

RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
mialem cos takiego ,jedz do elektryka dopoki mozesz dojechac ,mi sie zablokowal na amen i musialem lawete brac...duzo nie zaplacisz a klopotow o wiele mniej ,moj wzial ode mnie 200zl za naprawe ale moj juz wogule na koncu nawet nie cykal
Opublikowano
chcesz moge Ci dac namiary na tego elektryka ,juz wie o co biega i niedrogi jest ,chociaz nie ma w tym wiekszego problemu to pewnie kazdy sobie poradzi:) napewno cos bylo z elektromagnesem
Opublikowano

Witam

Gdyby ktoś z kolegów lub koleżanek z Krakowa miał w teraźniejszości lub w przyszłości mieć problemy ze swoją BMW polecam z czystym sumieniem Pana Jarka . W trzy minuty zdiagnozował mi usterkę z podłączeniem komputera włącznie ( a ma jako chyba nie wiem czy nie jedyny MODIKA II ) . Ze swoją skrzynią jeździłem nawet do M-Cars i mi powiedzieli ,że chętnie ,że owszem ale to potrwa i nie mają Modica II i żeby czekać , że tak na opis to Oni nie wiedzą i.t.d , i.t.p.

Pan Jarek w kwadrans sprawę załatwił a i sterownik miał. Szybko , miło i na drożyznę nie narzekam.

Tel. do Pana Jarka 501464109 ul. Siarczana 57 ( Borek Fałęcki)

Pozdrawiam.

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano

Miałem podobny problem w E39 525tds

Raz palił od ręki,a innym razem kiepsko,lub w ogóle i bez znaczenia czy ciepły czy zimny.

Winny był brak odpowiedniej masy między karoserią a silnikiem.

Podłącz przewód (jeden kabel masowy)z karoserii do silnika i sprawdz czy będzie poprawa.Jesli tak to masz odpowiedz.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dopiero sprowadziłem sobie auto i miałem ten problem.Raz palił za pierwszym razem a czasem nawet za piątym.Z boku stał koleś co miał taką samą benię jak moja i na 100 procent był pewien że to wtryski ( około 3 tys.). Zajechałem do kumpli z warsztatu co robią w dieslach,zmienili mi zaworek pod pompą ( taka śruba z tłoczkiem ) i auto pali za pierwszym razem. Może i Tobie to pomoże, jedż tylko z autem do sprawdzonego warsztatu.