Skocz do zawartości

Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam prawie codziennie okolo trzy razy nie moge odpalic auta tzn przekrecam kluczyk i slysze cykanie tak jakby aku calkowicie sie rozladowal. Czasami zatrzymam sie na minute i nie moge odpalic a innym razem stoi caly dzien i odpala normalnie. Gdy nie chce krecic przekrecam stacyjke i czekam okolo minuty i odpala jak gdyby nigdy nic, nie wiem czy to aku jest slaby i swiruje czy to cos innego??????
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
witaj a to cykanie takie glosne dosc? moze byc tak ze elektromagnes/automat w rozruszniku zaczyna sie sypac... ciezko to sprawdzic do (przynajmniej w e34) dostep do rozrusznika jest koszmarny... a le kiedys w moim przypadku takie cykanie oznaczalo wlasnie padajacy automat rozrusznika... moze byc tez tak ze poprostu ktorys z przewodow nie styka czasem przy rozruszniku.
Opublikowano
  • Autor
Cykanie dosyc glosne ale mi sie wydaje ze jak aku sie wyladuje to zawsze tak cyka tzn ze to normalne, no ale moze sie myle :?
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
hmm no tak jak aku pada to slychac cykanie przekaznikow... mozna spawdzic aku miernikiem...
Opublikowano
  • Autor

Kurde nie wiem co to jest. Jesli nie chce krecic to tak jak pisalem wczesniej wlaczam zaplon i czekam chwile ale im dluzej tym pozniej szybciej kreci, to tak jakby sie doladowywal w tym czasie.

Zapomnialem jeszcze dodac ze od razu po odpaleniu jesli chce opuscic szyby lub wlaczam wucieraczki itp to dzialaja bardzo wolno przez jakas chwilke to tak jakby brakowalo pradu a w nocy zauwazylem ze przygasaja swiatla.

RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
mialem cos takiego ,jedz do elektryka dopoki mozesz dojechac ,mi sie zablokowal na amen i musialem lawete brac...duzo nie zaplacisz a klopotow o wiele mniej ,moj wzial ode mnie 200zl za naprawe ale moj juz wogule na koncu nawet nie cykal
Opublikowano
  • Autor
No ale co to bylo??? rozrusznik czy aku czy jeszcze cos innego?????
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
u mnie i aku cos go rozladowywalo i rozrusznik a na koncu jeszcze komp sie zablokowal...
Opublikowano
  • Autor
Acha wszystkiego po trochu zajebiscie heheh
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
chcesz moge Ci dac namiary na tego elektryka ,juz wie o co biega i niedrogi jest ,chociaz nie ma w tym wiekszego problemu to pewnie kazdy sobie poradzi:) napewno cos bylo z elektromagnesem
Opublikowano
  • Autor
Dobra dzieki napisz mi to bede wdzieczny. Ide ciac komara nara :mrgreen:
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano

Witam

Gdyby ktoś z kolegów lub koleżanek z Krakowa miał w teraźniejszości lub w przyszłości mieć problemy ze swoją BMW polecam z czystym sumieniem Pana Jarka . W trzy minuty zdiagnozował mi usterkę z podłączeniem komputera włącznie ( a ma jako chyba nie wiem czy nie jedyny MODIKA II ) . Ze swoją skrzynią jeździłem nawet do M-Cars i mi powiedzieli ,że chętnie ,że owszem ale to potrwa i nie mają Modica II i żeby czekać , że tak na opis to Oni nie wiedzą i.t.d , i.t.p.

Pan Jarek w kwadrans sprawę załatwił a i sterownik miał. Szybko , miło i na drożyznę nie narzekam.

Tel. do Pana Jarka 501464109 ul. Siarczana 57 ( Borek Fałęcki)

Pozdrawiam.

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano

Miałem podobny problem w E39 525tds

Raz palił od ręki,a innym razem kiepsko,lub w ogóle i bez znaczenia czy ciepły czy zimny.

Winny był brak odpowiedniej masy między karoserią a silnikiem.

Podłącz przewód (jeden kabel masowy)z karoserii do silnika i sprawdz czy będzie poprawa.Jesli tak to masz odpowiedz.

Pozdro

Opublikowano
Akumulator może padać
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dopiero sprowadziłem sobie auto i miałem ten problem.Raz palił za pierwszym razem a czasem nawet za piątym.Z boku stał koleś co miał taką samą benię jak moja i na 100 procent był pewien że to wtryski ( około 3 tys.). Zajechałem do kumpli z warsztatu co robią w dieslach,zmienili mi zaworek pod pompą ( taka śruba z tłoczkiem ) i auto pali za pierwszym razem. Może i Tobie to pomoże, jedż tylko z autem do sprawdzonego warsztatu.