Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc moze ktos z was postawi diagnoze dla tej usterki:

jechalem dłuzsza trase i po przejechaniu chyba 500km w tym na autostradzie z predkosciami ok 200km/h auto stracilo moc a wskazówka pokazujaca spalanie trzyma 20l gdy jade w okolicach 100km/h, a ok. 30l w ruchu miejskim spokojnie przyspieszajac....

mam gaz /sekwencja KME/ i na nim jechalem, przypadlosc jednak wystepuje rowniez na benzynie

zrobie reset kompa moze cos pomoze, jesli macie jakies pomysly co sie moglo spieprzyc to chetnie posłucham, bo jestem obecnie w Zakopanem i nie znam tu zadnego warsztatu wolalbym to sam zrobic niz dawac jakiemus Zenkowi w garydżu moja becie ;p

pls help bo w czwartek jade z zakopca do gdanska w takim stanie moze auto nie dojechac...

Opublikowano

miałem identyczne objawy jak padły mi sondy lambda. Odepnij je i zrob reset ( odłacz aku, zepnij klemy, włacz zapłon - na 20 min )

AUtko powinno odzyc.

Opublikowano

Na wszelki wypadek sam odepnij sony i zobacz jak wyglądają wtyki (zawsze moższe je wyczyścić profilaktycznie).

Sprawdź czy przepływka nie zaliczyła jakiś mechanicznych uszkodzeń --- u mnie obudowa przepływki kiedyś pękła (prawie było niewidoczne ale auto spalało 30 litrów bez mocy).

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska