Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamontowany w aucie alarm nie jest to fabryczny ale był dość drogi :duh:

Moje pytanie jest następujące, a więc mam w alarmie taką opcje na otwieranie bagażnika z pilota, ale elektryk przy montażu powiedział mi ze cały Centralny zamek w BMW jest zrobiony na +, a nie tak jak w innych autach drzwi na + a bagażnik na -, i ze nie da sie zamontować otwierania bagażnika z pilota :worried:

Czy to prawda??Da sie coś z tym zrobić??

Opublikowano
Moja rada jest jedna- Jak najszybciej zmien tego elektryka :mad2:

hmm, czyli jednak da sie to jakoś zrobić, możecie mi powiedzieć jak, bo prędzej sam to zrobię :D

Opublikowano
Potrzeba jedna diode (najlepiej duzej mocy) w celu odseparowania silownika klapy od reszty centralnego,oraz jeden przekaznik w celu dostosowania napiecia sterujacego silownik. Jesli masz odrobine wiedzy na temat elektryki to sobie poradzisz. Bedzie to dzialac tak ze mozesz otworzyc wszystkie dzwi i klape tak jak dotychczas lub tylko klape bagaznika. Jesli dalej nie rozumiesz to pisz,odpowiem ci "step by step" jak to zrobic :D

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Potrzeba jedna diode (najlepiej duzej mocy) w celu odseparowania silownika klapy od reszty centralnego,oraz jeden przekaznik w celu dostosowania napiecia sterujacego silownik. Jesli masz odrobine wiedzy na temat elektryki to sobie poradzisz. Bedzie to dzialac tak ze mozesz otworzyc wszystkie dzwi i klape tak jak dotychczas lub tylko klape bagaznika. Jesli dalej nie rozumiesz to pisz,odpowiem ci "step by step" jak to zrobic :D

Jak możesz to poproszę step by step :mrgreen:

I jeszcze jedno bo mam w Pilocie 2 przyciski jeden do otwierania bagażnika a drugi do całego auta, mi konkretnie chodzi o to aby jak nacisnę ten bagażnik to sie otworzył i zaraz podnosił do góry, jakiś siłownik zamocować czy jak???

Opublikowano
Zacznijmy od tego czy masz wogole centralne otwieranie bagaznika (razem z calym pojazdem)? A co do podnoszenia klapy to mozna mociejsze sprezyny gazowe zastosowac! No i jeszcze dodatkowy silownik ktory zwolni zamek klapy. Czyli ogolnie BMW ala James Bond :shock:

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Zacznijmy od tego czy masz wogole centralne otwieranie bagaznika (razem z calym pojazdem)? A co do podnoszenia klapy to mozna mociejsze sprezyny gazowe zastosowac! No i jeszcze dodatkowy silownik ktory zwolni zamek klapy. Czyli ogolnie BMW ala James Bond :shock:

Tak mam centralne otwieranie bagażnika z Pojazdem i jak wcześniej pisałem mam na Tym pilocie 2 guziki jeden do otwierania całego auta a drugi do bagażnika, ta opcja bagażnika nie jest zamontowana jak już pisałem, i chciałem zrobić tak ze po naciśnięciu tego guzika od bagażnika, otworzy sie zamek i teleskop podniesie klapę do góry :D

Opublikowano
Napisz mi do jakiego modelu BMW to ma byc,jaka nazwa tego alarmu i jakie czesci juz masz do tego sterowania (silownik itp.)

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
W e32 instalacja jest na + , czyli jak zamontować takiego pilota? jak to podłąćzyć bo mam centralne otwieranie a chciałbym dołożyć do tego pilota!! Proszę o pomoc step by step!!!!!!!!!! :modlitwa:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/