Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

od tygodnia rozglądam sie za amorkami ale zupełnie nie wiem jakie kupic:/ uwagę ma zwróciły firmy takie jak sachs, monroe, bilstein. co o nich sadzicie i jakie doradzacie?

pozdrawiam

Opublikowano
Bilstein, tylko nie Monroe.

chyba żartujesz? monroe jest 2 rqazy droższe od blistein,może sachs? to już ponad 1 tys zł za komplet,seryjnie montuja sachs,polecam ale nie dla dziad.....ów,biedota niech pomuka na blisteinach lub innych wynalazkach,np alko? dlaczego nie ,tanie

Opublikowano
monroe jest 2 rqazy droższe od blistein

biedota niech pomuka na blisteinach lub innych wynalazkach,np alko?

Dwa razy droższe i cztery razy gorsze. Monroe są dla panienek które jeżdżą max. 60km/h, pojeździsz góra dwa lata i do wymiany. To tak w ramach wiedzy dla tych bogatych, ale nie w wiedzę.

Opublikowano
monroe jest 2 rqazy droższe od blistein

biedota niech pomuka na blisteinach lub innych wynalazkach,np alko?

Dwa razy droższe i cztery razy gorsze. Monroe są dla panienek które jeżdżą max. 60km/h, pojeździsz góra dwa lata i do wymiany. To tak w ramach wiedzy dla tych bogatych, ale nie w wiedzę.

a ile ty chciałeś zrobic km na amorach?200 milionów km?wiesz chociaż po jakim przebiegu średnio wymienia sie amory? a w Polsce nawet częściej, z wiadomych powodów

Opublikowano

zdecydowanie to sachs,ale ta cena pewnie cię przerasta i dlatego polecasz coś innego nie do końca dobrego

A czemu masz taki maly silniczek od kosiarki w swojej beemce? Cena paliwa cie przerasta?

Fajnie sie "dyskutuje" w twoim stylu?

-- Just --

E36 328 '97 sedan, manual

lekko dlubniete, 211 KM 273 Nm

Fotki i opis:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=51993

E30 S50B32 swap

ok 320 KM i 340 Nm... wkrotce zmierze.

Opublikowano

zdecydowanie to sachs,ale ta cena pewnie cię przerasta i dlatego polecasz coś innego nie do końca dobrego

A czemu masz taki maly silniczek od kosiarki w swojej beemce? Cena paliwa cie przerasta?

Fajnie sie "dyskutuje" w twoim stylu?

a jaki mam ?

Opublikowano
Stylami wypowiedzi bogdana318 właśnie użytkownicy samochodów marki BMW wychodzą na dresiarzy obwieszonych złotem.Yasem zadał pytanie dotyczące amorów,ale nie ,po co odpowiedzieć do rzeczy,trzeba zaszpanować!!Wogóle to robi się tu coraz bardziej chamsko.Ja sam na przykład za nowobogackiego się nie uważam,beemkami jeżdzę już z 10 lat i to dlatego ze to są dobre samochody a nie dlatego żeby świecić ile ja to mam kasy.A że czasami muszę trochę poczekać zanim coś naprawię albo założyć trochę tańszą częśc to cóż,bywa.A co do pytania bilstein to dobra propozycja,skoro połowa forum, jak się mozna z innych postów doczytać, na tym jeździ.A i dziadem też nazywany być nie lubię.Zresztą o ile przeczytałem regulamin to słów obraźliwych i wulgarnych na tym forum nawet w formie wykropkowanej używać nie wolno,więc mam nadzieję,że któryś z szanownych Panów moderatorów to zauważy i Panu Bogdanowi318 stosowne ostrzeżenie wlepi,czego z całego serca życzę,pozdrawiam
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano

Tak w ramach wyjaśnienia, to co niektórzy mają Bilsteiny za które można kupić dwa komplety Sachsa. Ale żeby to wiedzieć to przede wszystkim trzeba umieć czytać. Z drugiej zaś strony Sachs jest dobrą firmą i tego nie da się zaprzeczyć, ale mój wybór to Bilstein. Reasumując, to całkowicie zgadzam się z Tomcio_e36

Opublikowano

Tak w ramach wyjaśnienia, to co niektórzy mają Bilsteiny za które można kupić dwa komplety Sachsa. Ale żeby to wiedzieć to przede wszystkim trzeba umieć czytać. Z drugiej zaś strony Sachs jest dobrą firmą i tego nie da się zaprzeczyć, ale mój wybór to Bilstein. Reasumując, to całkowicie zgadzam się z Tomcio_e36

Polecam KAYABAoczywiście gaz...

Opublikowano

ja mialem w poprzedniej KYB i bylem zachwycony :) teraz mam bilstein-y i jest bardzo dobrze :) sachsy ma moj staruszek w swojej wloszczyznie i jest super... MONROE mialem kiedys i nigdy wiecej nie chce :D

ps

jak ktos cos z czesci potrzebuje to zapraszam na prv mam spore znizki w hurtowniach :)

Opublikowano
Witam.Ja w swojej beci mam sachsy i uważam ze są rewelacyjne-dla porównania powiem ze kumpel włożył kayaby i auto prowadzi się gorzej -jest poprostu za miękkie.Pozdro tylnonapedowcy
Opublikowano

dziekuje za rady, teraz mam juz mniej wiecej przejrzyscie wyjasnione czego unikac a na co zwrócic uwage. ale jak kolega wczesniej wspomniał to pewne osoby maja bilstein'y i to za niezła cene. ja mam dylemat miedzy sachs a bilstein w cenie do 220zł

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

3 gr ode mnie, wymienialem amory na tylnej osi, musialem wymienic nie z powodu ich zuzycia, ale pojawienia sie pekniecia na mocowaniu jednego z nich

wstawilem 2 nowe bilsteiny, sa bardziej miekkie od sachsow, mimo, ze poprzednie mial za soba 220 tys. km, sachs sa drozsze (przynajmniej do e39) teraz bym jednak sie wlsanie na nie zdecydowal (lub na bilstein b6)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano (edytowane)
Ktoś tu o AL-KO wspomniał... Tak sie akurat składa, dla tych co znaja historie firmy. ze to bardzo dobre amorki, szczególnie odmiana gazowa sport. Serdecznie polecam, jeździłem na takich w poprzedniej furce i sprawowały sie zdecydowanie lepiej niż bilstein B4. Ceny do BMW nie znam niestety a i dostać je u nas trudno :/ Edytowane przez Hiv
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Bilstein zdecydowanie.

Buahahaha Bisteiny nie do konca dobre? To ciekawe czemu sa na calym swiecie cenione, tylko Ty myslisz inaczej. Nie spotkalem sie na forum jeszcze z wypowiedzia ze Bilstein to siano. Kupowałem kilka dni temu i jeden Bilstein B8 Sprint kosztował 515zł w sklepie, a Ty mi piszesz ze mnie cena przerasta. To ile Ty placisz za sachsy? 2000 zł za jeden?

Opublikowano
ja mam dylemat miedzy sachs a bilstein w cenie do 220zł

Jezeli Bilstein B4 to nie ma zadnego dylematu tylko Sachs, ale jezeli Bilstein zolty B6 to ja wybralbym B6!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Bilstein zdecydowanie.

Buahahaha Bisteiny nie do konca dobre? To ciekawe czemu sa na calym swiecie cenione, tylko Ty myslisz inaczej. Nie spotkalem sie na forum jeszcze z wypowiedzia ze Bilstein to siano. Kupowałem kilka dni temu i jeden Bilstein B8 Sprint kosztował 515zł w sklepie, a Ty mi piszesz ze mnie cena przerasta. To ile Ty placisz za sachsy? 2000 zł za jeden?

po co wdajecie sie w glupawa dyskusje z bodzio318-rulez?

Pozwole sobie na podsumowanie... Dobry jest Bilstain, dobry jest Sachs (za ktorym jestem ja :) ).

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

Opublikowano

mam pytanko czy w touringu E36 sa takie same amorki z tyłu jak w sedanie ??

czy inne ??

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
mam pytanko czy w touringu E36 sa takie same amorki z tyłu jak w sedanie ??

czy inne ??

pozdro Tomek

Niewykluczone że sa inne, bo z reguły kombi maja troszeczke twadsze amortki z tyłu, aby mogły przewozić cos w wiekszego w bagażniku, ale to nie jest zasada. Sprawdz dokładnie na www.mts24.com tam maja dokladny katalog. Pozdro