Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znajomy z pracy jest zainteresowany takim samochodem:

http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_og=6588585&id_region2=15&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&marka=BMW&z_dnia=-1&f_typ_silnika=diesel&f_typ_nadwozia=3&rok_produkcji_od=1998&rok_produkcji_do=1998&cena_od=25000&cena_do=30000&inte=on&gaze=on&biur=on&nr=4&key_unique=7dd3c15a8899339e68724997575a0871

jego VIN: WBADG81060BX04697

Czy ktoś oglądał już to auto? Proszę przyjrzyjcie się zdjęciom i powiedzcie co sądzicie. Ja w temacie e39 jestem nieobeznany i za wszelkie sugestie i spostrzeżenia będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Opublikowano

tak po zdjeciach wyglada ładnie

- nie znam sie az tak ale jak ma taka tapicerke to chyba jakis maly individual

- brak haka orginalnego :)

- albo mi sie wydaje albo to auto nie ma xenonow wiec nie wiem czy powinno miec spryskiwacze (nie znam sie az tak wiec niech mnie ktos poprawi)

- bardzo zadbane wnetrze (tak ze zdjec widac)

- jak dla mnie za bardzo wymyta komora silnika.

- generalnie bardzo ładny "montrealblaumetalic"

Opublikowano

Zaraz zacznie się "jeżdżenie" po Gnieźnie.

Ja jesten zadowolony z zakupu wypicowanego auta w Gnieźnie.

Opublikowano
Zaraz zacznie się "jeżdżenie" po Gnieźnie.

Ja jesten zadowolony z zakupu wypicowanego auta w Gnieźnie.

Ale ludzie wolą kupić drożej od następnych pośredników i nie widzieć jakiego dzwona miał ich 100% bezwypadkowy samochód.

Jedyne co mnie tam denerwuje to kręcenie liczników. Wszystkie mają po 180-200tyś a ja bym wolał samemu sobie ustawić przebieg wiedząc jaki miał oryginalnie.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Ja znalazłem to

WBADG81060BX04697

KRAJ POCHODZENIA NIEMCY

PRODUCENT BMW

MODEL 525 TDS BREAK AUTO

TYP NADWOZIA STANDARD

WARTOSC STALA CONSTANT

LICZBA KONTROLNA WYNIK DOSTĘPNY W WERSJI KOMERCYJNEJ

WARTOSC STALA CONSTANT

MIEJSCE MONTAŻU DINGOLFING GERMANY

NUMER SERYJNY KOLEJNY NUMER PRODUKCYJNY

Opublikowano

Kręcenie to już mania. Elektroniczne tez łatwo się krecą a auto 8 letnie majace 70tys. to dla mnie żart, patrząc jak w srodku jest powycierany

Mam pytanie jak odróżnić e46 przez i po liftingu (białem klosze tylne kiedy były montowane przednie kierunkowskazy nie białe itp.) chodzi mi o roczniki miej wiecej kiedy to było montowane azeby nie kupić E46 po jakimś dzwonie. Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jakub, rico69 ja własnie mam coś na oku w Gnieźnie, coś konkretniej możecie dodać do tego co napisaliście? To kręcenie przebiegów to tam taka popularna praktyka? Konkretnie chodzi o 'ITALAUTO'

Pozdro.

Opublikowano
90% samochodów w PL ma kręcone liczniki więc Gniezno nie jest wyjątkiem. Zwracaj uwagę na stan samochodu a nie na przebieg i tyle.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
90% samochodów w PL ma kręcone liczniki więc Gniezno nie jest wyjątkiem. Zwracaj uwagę na stan samochodu a nie na przebieg i tyle.

Tyle to i ja wiem, pytałem bardziej pod kątem zakupów w Gnieźnie bo koledzy chwalą ;) Ja kupiłem obecne we Wrześni i też jestem zadowolny ale auto było brane z domu nie handlarza.

Opublikowano

W Gnieźnie jest dużo komisów ze ściągniętymi samochodami i tyle. Wały robi się wszędzie podobne.

Jeżeli interesuje cię samochód uszkodzony ale nie naprawiony to proponuję zwiedzić okolice Pleszewa.

Niestety w wielkopolskim mało jest samochodów ze Szwajcarii. Większość to Francja, Włochy, Belgia, Holandia i Niemcy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie interesuje mnie kompletnie auto uszkodzone czy naprawiane. Najmniejsza oznaka "nieautoryzowanego" grzebania go dyskwalifikuje. Oczywiście wyłączam z tego jakieś drobne otarcia zderzaka czy podobne.
Opublikowano
Efendi napisal:
albo mi sie wydaje albo to auto nie ma xenonow wiec nie wiem czy powinno miec spryskiwacze (nie znam sie az tak wiec niech mnie ktos poprawi)
Obok włacznika swiatel nie ma regulacji gora-dol czyli ma xenony,zreszta sa wymienione w opisie aukcji.A liczniki nie tylko w Gnieznie kreca.To swieta prawda.Cena nawet ok.Trzeba jechac,obejrzec.Mysle,ze warto.

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
Witam, znajomy był obejrzeć. Samochód dobrze utrzymany. Był uderzony w lewy przód - podobno zrobiony dobrze. Natomiast w silniku po kilku odpaleniach zaczęło coś hałasować. Znajomy odpuścił.
Opublikowano

ja co do gniezna i okolic jestem uprzedzony , rowniez jestem uprzedzony do aut z włoch. Gniezno to stolica oszustów i krętaczy. Przebiegi są cofane , autka dopicowane na maxa i wygladaja w miare swiezo. Zmieniają kierownice na inne uzywane ale w dobrym stanie , zmieniaja nakladki na pedały i wszytsko po to zeby potencjalny klient łyknął haczyk.

Sa tez wyjatki ale to tylko wyjątki. Raz kiedys na gieldzie slyszalem rozmowe dwoch handlarzy z tamtych okolic (Drezdenko ) REJ FSD !! mowili sobie miedzy soba jakie to wałki robią z samochodami.

Wiec jadac w tamte strony trzeba naprawde auto wziasc pod lupe i nie zalowac na jakis servis . Choc i te mogą a raczej napewno sa zaprzyjaznione z nimi i bede mowili co klient chce uslyszec.

Mialem okazje sie przekonac 2 razy.

Polecam ROZWAGE !!!!

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
Taa. Znajomy właśnie powiedział, że goście nie chcieli się zgodzić aby zabrać auto do serwisu w Poznaniu gdzie ma zaprzyjaźnionych ludzi od BMW, a w Gnieźnie się bał bo tam podobno wszyscy się znają. Ale mówiąc szczerze przypuszczam, że tak jest w całym kraju - ekipy, które wożą samochody znaj ą się między sobą, mają zaprzyjaźnionych diagnostów, warsztaty itd. Nie zawsze chodzi o naciągnięcie klienta, niestety zdarza się to coraz częściej. Dżungla.