Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pewnie temat już był. Mam w swoim BMW 320D rocznik 12/1999 manualna klimatyzację i interesuje mnie przeróbka na klimatronika. Czy ktoś już to próbował? Jaki jest tego koszt i czy ktoś zna sprawdzone warsztaty z okolic Jeleniej Góry i Wrocławia, które potrafią to porządnie zrobić.

Dzięki za info

Opublikowano
Witam

Pewnie temat już był. Mam w swoim BMW 320D rocznik 12/1999 manualna klimatyzację i interesuje mnie przeróbka na klimatronika. Czy ktoś już to próbował? Jaki jest tego koszt i czy ktoś zna sprawdzone warsztaty z okolic Jeleniej Góry i Wrocławia, które potrafią to porządnie zrobić.

Dzięki za info

Nie pomogę Ci kto to robi, na pewno jest sporo drobiazgów do wymiany.

Natomiast, choć wiem że to pogląd pewnie mało popularny, to ja NIGDY nie wziąłbym klimatronica zamiast manuala. Jak miałbym dwa wozy identiko, to nawet byłbym skłonny lekko dopłacić to tego ze zwykłą klimą.

Efekt chłodzenia ten sam /a dla mnie nawet lepszy niż przy całej tej automatyce/ a psuje się DUŻO rzadziej.

pzd.

Opublikowano

Cześć!

Zastanów się nad kosztami! Sam panel climatronica (oczywiście nowy) kosztuje ok 1100 zeta. Do tego dolicz sterownik a parę duperel. I tak nie "poskręcasz" tego tak, jak w fabryce (skrzypienie, piszczenie itp.). Oczywiście! Climatronic, to pełen komfort! Nastawiasz tylko temp. a resztę "robi" elektronika. Tylko koszty moga być przeszkodą w takiej przeróbce. Pzdrawiam.

Opublikowano
Ja podczas zakupu auta wybieralem klime manualna ze wzgledu na mniejsza awaryjnosc,owszem climatronic z pewnoscia lepiej wyglada i jest wygodniejszy,ale z naprawa jest gorzej

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano
zastanawiam sie dlaczego wychodzicie od razu z załozenia ze klimatronik musi sie popsuc silniki sa naszpikowane elektroniką i daja rade z waszym mysleniem to chyba trzeba sie bedzie przezucic na silnik fiatowski i to na pierwsze wypusty z ubaga elektryka :D nie kupuje czegos z mysla ze bede to musiał zaraz naprawiac
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
zastanawiam sie dlaczego wychodzicie od razu z załozenia ze klimatronik musi sie popsuc silniki sa naszpikowane elektroniką i daja rade z waszym mysleniem to chyba trzeba sie bedzie przezucic na silnik fiatowski i to na pierwsze wypusty z ubaga elektryka :D nie kupuje czegos z mysla ze bede to musiał zaraz naprawiac

Popieram :clap: