Skocz do zawartości

Para wydobywa się z kratki w przednim lewym nadkolu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam taką oto sprawę.

Zauważyłem w moim aucie podczas deszczowych dni dziwną sytuację, z która wcześniej się nie spotkałem... otóż... w deszczowe dni jak samochód jest ciepły z lewego przedniego nadkola wydobywa się para (z takiej kratki). Czy wie może ktoś co to jest? Sprawdzałem woń tej pary i nic ciekawego nie wyczułem, poprostu para wodna. Efekt jest taki jakbyście na rozgrzanych hamulcach wjechali w wodę... dziwi mnie jednak że dzieje się tak tylko z lewej strony... pomóżcie proszę bo nie wiem czy to jest normalny objaw.

pozdrawiam

Opublikowano
Nie podam Ci dokładnej przyczyny tego "zjawiska" :D ale ja mam to samo.Dokładnie z kratki w lewym nadkolu wydobywa sie jaks para,rozmawiałem z moim znajomym,który tez ma E39 i powiedział ze pare razy mu sie to zdarzylo takze to chyba nic powaznego w kazdym razie u mnie w niczym to nie przeszkadza.
Opublikowano
moze ci sie grzeje lewa tarcza albo z lewej kratki dlatego ze ma jakies ujscie popatrz czy to z kola czy gdzies spod auta moze wydech i sobie dymi czesto mozna to zauwazyc u innych gdy ktos wjezdza w jakies rozlewisko deszczowe na drodze pewnie to jest u ciebie zawsze mozesz sobie pojechac profilaktycznie sprzawdzic sile hamowania :cool2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Jeżeli dzieje się tak podczas dłuższej jazdy po mokrej nawierzchni z małymi prędkościami to mozliwe, że paruje z chłodnicy powietrza (intercooler) jeśli ochlapie go woda (powinno jednak parować z obu stron?).
Coat of arms of NEPAL