Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam dziwną rzecz w swoim BMW,otóż nawet po zamknięciu drzwi palą mi się podświetlenia od podnośników szyb oraz podświetlenie przycisku szyberdachu...Czy wiecie czemu tak jest???
Freude am fahren...
Opublikowano
U mnie też tak jest i mnie się to zjawisko wydaje za normalne gdyż nie wiem jak u Ciebie ale u mnie gasną po pewnym czasie. może to jest po to żebyś mógł np po zmroku domknąc szyby i dach kiedy już wyciągniesz kluczyki ze stacyjki i dlatego też po wyjęciu kluczyka można jeszcze przez pewien czas bawic się szybami i dachem
Opublikowano
U mnie też się pali ale tylko od szyberdachu, a to dlatego że przekaźnik od szyberka jest popsuty i poprzedni właściciel podłączył go na krótko,sprawdź ja mam przepinkę w bezpiecznikach.
Opublikowano
U mnie też się pali ale tylko od szyberdachu, a to dlatego że przekaźnik od szyberka jest popsuty i poprzedni właściciel podłączył go na krótko,sprawdź ja mam przepinkę w bezpiecznikach.
Opublikowano
U mnie w poprzedniej becie tez tak bylo. tak jak koletga napisal jest tam podtrzymanie nbapiecia zeby domknąc szybki po wyjęciu kluczyka ze stacyjki :)
Opublikowano
a u mnie pala sie wtedy kiedy sie wlączy swiatla , tak samo jak podswielenie panela grzewczego/klimy oraz zapalniczki i awaryjnych + zegary. kiedy gasze swiatla wszystko inne tez gasnie. szybami mozna sterowac caly czs kiedy zaplon jest wylączony ale kluczyk jest w stacyjce na pozycji1 (podswietlenie licznika kilometrów) , szyby dzialaja przez pewien czs równiez po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. ale wtedy nic sie nie podswietla
Opublikowano

O !!! dobry temat jak dla mnie :) mialem wlasnie pisac na temat podswietlenia przyciskow do szyb i szyberdachu.

Ja mam troszke inny problem... te swiatelka u mnie mnie dobijaja.

Swiatelko od szyberdachu gasi sie tak jak powinno czyli po paru chwilach od zamkniecia drzwi.

Natomiast swiatelka od szyb nie gasza sie wogole.... teraz tez swieca mimo ze samochod siedzi w garazu nie ruszany od wczoraj :)

Macie moze jakis schemat podlaczenia tego pod reka?? albo co zrobic zeby to dzialalo poprawnie?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i jak to jest do końca z tym podświetleniem klawiszy sterowania szybami, temat umarł.

Zgłębił ktoś z was dokładnie to zjawisko?

Co jest odpowiedzialne za zasilenie tych klawiszy? i w jakich sytuacjach one maja bądź nie mają być podświetlane.

Czy w manualach bądź innych mat. tyczących E32, E34 jest wzmianka odnośnie tego zjawiska.

Opublikowano
ja miałem to samo cały czas świeciły też się zastanawiałem dlaczego to cały czas świeci i obok kierownicy po prawej stronie znalazłem przycisk którym się to wyłancza :dance: dodam że jest orginalnie zamontowany
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie jest jeszcze dziwniej, czasem podswietlenie przyciskow od szyb zostaje (po wyjeciu kluczyka), a jak go wcisne to gasnie. A szyby dzialaja mi jak stacyjka jest w pozycji 1 i 2, a jak po zgaszeniu wyciagne kluczyk tak szybki i szyberdach przestaja dzialac (a szkoda bo czesto zapominam je domknac)....gdzie szukac przyczyny? :|
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
No nikt nie zna odpowiedzi na te pytania? U mnie przez podświetlenie szyb i szyberdachu pada akumulator. Jak to naprawić?
Freude am fahren...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Poradziliście sobie z tym jakoś? Bo i mi podświetlanie przycisku szyber rozładowało aku. Dosyć niemiło. Rozłączyłem na noc sam przycisk zobaczymy czy "pomoże". Co Wy na to elektryk, czy da się zrobić?