Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

interesuje mnie wymiana szkła w halogenie BMW e36 coupe i nie wiem jak sie za to zabrać (jak wyciągnąć halogen ze zderzaka itd.) czy ktoś miał już z tym do czynienia i czy może mi udzielić jakiejś rady?

pozdrawiam

Opublikowano

Mam to samo u siebie do zrobienia.

Wyjecie:

Odkrecasz od spodu oslone (3 srobki chyba) i wsadzasz reke od dolu - od wewnetrznej jest taka jakby dzwignia, pociagasz ja halogen wyskakuje. Aha, nie jest taka latwa do znalezienia.

Jak patrzylem u siebie to raczej nie widzialem mozliwosci wymiany samego szkla, choc na allegro mozna samo szklo kupic za 25zl, a caly halogen od 70zl nieoryginalny. No chyba ze jest jakis patent na zdjecia samego szkla...

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
Z TEGO CO WIEM TO I CO WIDZIALEM TO SZKLO OD HALOGENA JEST PRZYKLEJONE I NIE SADZE ZE DASZ RADE WYMIENIC SAME SZKLO BEZ JEGO USZKODZENIA
Opublikowano
A CO DO WYJECIA HALOGENU TO SPRAWA 5 MIN.ZADNYCH SRUBEK NIE ODKRECALEM.WYSTERCZYL WKRETAK WLOZYLEM W GORNY OTWOR ZDERZAKA TAM GDZIE SA TE WASKIE WLOTY POWIETRZA I ODCHYLILEM ZACZEP TEGO HALOGENA.I TO WSZYSTKO
Opublikowano
A CO DO WYJECIA HALOGENU TO SPRAWA 5 MIN.ZADNYCH SRUBEK NIE ODKRECALEM.WYSTERCZYL WKRETAK WLOZYLEM W GORNY OTWOR ZDERZAKA TAM GDZIE SA TE WASKIE WLOTY POWIETRZA I ODCHYLILEM ZACZEP TEGO HALOGENA.I TO WSZYSTKO

Tez racja. Tak mozna szybciej to zrobic.

Opublikowano
wyminice szklo ale bedzie roznica do orginalu orginaly maja taka czarna podkladke.........

Czyli co? od razu wymieniać mam 2 halogeny zeby nie bylo widac roznic?

Opublikowano
Z TEGO CO WIEM TO I CO WIDZIALEM TO SZKLO OD HALOGENA JEST PRZYKLEJONE I NIE SADZE ZE DASZ RADE WYMIENIC SAME SZKLO BEZ JEGO USZKODZENIA

W Fiacie Brava przy soczewkach ludzie rozklejali szklo wsadzajac reflektor do piekarnika - klej szybko puszczal tylko trzeba bylo uwazac zeby nie przesadzic :lol: :lol: Ale w sztuce kulinarnej jestem slaby wiec metody z piekarnikiem bym sie nie podejmowal :lol: :lol: :roll2:

Opublikowano
ja ostatnio zmieniałem żarówke w halogenie, wystarczy śrubokręt którym odblokujemy zaczep, wkłąda się go w taki mały otworek we wlocie powietrza na tarcze hamulcowe, zaczep puszc za i halogen wychodzi nie trzeba nic odkręcać itp

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif