Skocz do zawartości

czy mozna cholawac auto z automatyczna skrzynia biegow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sorki za OT.

Mehow ogladnalem zdjecia Twojej 7. Verry preetty:)

Do zobaczenia 31.03 :)

a nie mówiłem że podobna :dance: do zobaczenia ;)

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

no dobra to odpwiedzice mi na to

bo w usa 90% aut ma automaty, i teraz jak sie popsuja, to co trzeba je na lawete?? a widzialem ze wiele jest tam takich lawet ze podnosza tylko przod... czyli co, skazuja takie auta w ktorym padl silnik od razu na wymiane skrzyni?? :)

a co z kolosami w stylu chevy suburban?

tez na lawete? chyba na ciezarowke w tym wypadku i to niskopodlogowa :)

to przeciez ogromne koszty przetransportowac takie auto do warsztatu....

jesli nie mozna bylo by go holowac

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

@Łukasz735 - dokładnie, chodzi przede wszystkim o obieg oleju w skrzyni, którego nie ma na wyłączonym silniku (a Neutral to nie jest "luz" w manualu - część elementów skrzyni i tak pracuje, ponieważ jest połączona z kołami które się kręcą!!).

Wszystko było wyjaśnione w artykule który podesłałem.

@Mehow - owszem, czy mam przyjemność z me:how z MB/8? Jeśli tak to mogę zapytać podobnie... ;) A co do mnie, to cóż - czynników było kilka, suma sumarum myślę że E38 lepiej trafi w moje preferencje (chociaż jest jeszcze Plan "B"... :twisted: )

@Marcin978 - w zasadzie można holowac auto na takim wózku, jeżeli masz przednionapędowca i podnosisz przód. Czyli np. z Fordem Taurusem albo większością Cadillac'ów nie ma bólu. Ale generalnie do wożenia popsutych aut w USA używa się takich średniej wielkości ciężarówek-lawet (flatbeds). Duże ciężarówki holownicze które mogłeś widzieć z czymś w rodzaju dźwigu (tow trucks) służą bardziej do stawiania naczep wywalonych w poprzek autostrady, itp. :)

Opublikowano

@michal 5000-widze ze jednak sie upierasz przy swiom ze mozna holowc aut.zrob eksperyment...nich Cie kots zacznie holowac na "N" przez 18km i zobaczysz jaki bedzie tego efekt.ja tak mialem i nie przegadasz ze sie nic sie stanie.skrzynia poleci w "mak"

a co do tego ze ktos napisal ze pomylilo Cie sie forum...nie przejmuj sie tym.ktos kto nie jedzizl SEC560 nie wie o co tu chodz.to piekny kultowy woz ktory budzi respekt u nie jednej bmw....a z tego co widac na zdjeci Twoj SEC to cukierek :cool2:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
@Mehow nie pisza takich gluich rzeczy jak chrom line, aha-jesli mozesz to przeslij mi zdjecia swojej e-32...potem ja Ci przysle swoje i porowansz sobie... moj e-mail [email protected] u mnie w rodzinie kazdy jedzi bmw i ja od kad pamietam tez sie tym interesuje wiec wydaje mi sie ze jednak wiecej wiem na ten temat,wpisales tylko to bmw co masz teraz wiec mysle ze to Twoje pierwsze

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

@michal_5000 - nie , na MB/8 mam nick Miki , "mehow" był zajety

@Łukasz735 - ciesze się że więcej wiesz i nie - to nie jest moje pierwsze bmw . a link do fotek masz w moim podpisie .

sorka i koniec OT

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
@michal 5000-widze ze jednak sie upierasz przy swiom ze mozna holowc aut.zrob eksperyment...nich Cie kots zacznie holowac na "N" przez 18km i zobaczysz jaki bedzie tego efekt.ja tak mialem i nie przegadasz ze sie nic sie stanie.skrzynia poleci w "mak"

Łukasz, ale ja właśnie popierałem to co napisałeś w swoim poście :!:

Sam nigdy automatu nie holowałem, nie zamierzam holować, i każdemu staram się wyjaśniać że to bardzo ryzykowny pomysł.

a z tego co widac na zdjeci Twoj SEC to cukierek :cool2:

Dzięki. To był kawał porządnej fury, bardzo ciepło go wspominam.

Opublikowano
Instrukcja od mojej Berty podaje że można holować z prędkością max 70km/h na odległość max 150km ja osobiście nie zaryzykował bym holowania dalej niż 15km i 30km/h wolał bym zapłacić za lawetę i mieć spokojny sen o skrzynie