Skocz do zawartości

koszt zamontowania alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem alarm exus v 10 za doradztwem jednego forumowicza za co jestem wdzieczny.

mam pytanie jaki może być koszt montażu?? mam znajomego ale on liczy sobie 100% wartości alarmu bo twierdzi że taniej mu sie nie opłaca. i nie wiem bo sie na tym nie znam czy faktycznie sie nie opłaca czy tylko robi mnie w bańke i chce zem,ne ściągnąć kase pomocy jeśli jest ktoś kto się tym zajmuje zawodowo to bardzo prosze o pomoc :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Mam ten alarm i bardzo dobry wybór :) Koszt montażu w warsztatach które się w tym specjalizują to około 100 - 150 zł oczywiście z podłączeniem domykania szyb :) Pozdroo
Opublikowano
U mnie montaż proximy to byl koszt 250zl i czas okolo 4 godzin
Opublikowano

ja montuje ten alarm za minimum 200zl w 8h, nie oszukujmy sie ale nie da sie zamontowac pozadnie taniej. tym bardziej gdy jest to firma w ktorej pracownik jest na prowizji i dostaje 30% z robocizny, policz ile aut musi zrobic w 1 dzien zeby zarobic dla siebie 100zl (jesli firma bierze za montaz 100zl). Musisz sobie przedstawic zasadnicze pytanie czy chcesz miec alarm, czy zabezpieczone auto.jesli to 1 to szukaj kogos kto to zrobi za 100. pozdrawiam.

p.s. mozesz zaoszczedzic w piccerii, na piwie, ale nie na zabezpieczeniach !!!

Opublikowano
Założenie alarmu zajmuje strasznie dużo czasu - 6-8 godzin - jest to koszt ok 200zł - ale nigdy w życiu bym się za to sam nie zabierał, nawet jakby 2x tyle kosztowało. Aha - łącznie z podłączeniem alarmu do centralnego.
Opublikowano
Ja alarm montowałem u znajomego w warsztacie, który się specjalizuje w elektryce i elektronice samochodowej czas to 3 moze 4 godziny. Normalnie u niego koszt montażu tego alrmu to około 150 zł. Pozdrawiam
Opublikowano
To i tak tanio, u mnie liczą sobie 250zł za samą robocizne.
Opublikowano

tomi5 - bo to jest cena rynkowa. mniej biora ci co zaczynaja i psuja rynek, przewaznie po pol roku zwijaja interes. zawsze mowie ze jak ktos chce taniej i lepiej to zapraszam do konkurencji.

ja klienta widze jak zmienia auto albo przyjezdza z sasiadem, czego nie moge powiedziec o konkurencji robiacej za 100zl, niejednokrotnie po nich poprawialem, bo klient juz na 3 poprawke tam jechac nie chce.

Opublikowano
tomi5 - bo to jest cena rynkowa. mniej biora ci co zaczynaja i psuja rynek, przewaznie po pol roku zwijaja interes. zawsze mowie ze jak ktos chce taniej i lepiej to zapraszam do konkurencji.

ja klienta widze jak zmienia auto albo przyjezdza z sasiadem, czego nie moge powiedziec o konkurencji robiacej za 100zl, niejednokrotnie po nich poprawialem, bo klient juz na 3 poprawke tam jechac nie chce.

Może i masz rację bo już też wiele sie nasłuchałem i niejedno widziałem, ale akurat ja mam zamontowane wszystko tak jak trzeba. Ja za montaż tego alarmu u znajomego zapłaciłem 100 zł normalnie powiedział że skasowałby 150-200 zł.

A co do alarmu jestem bardzo zadowolony. Alarm polecił mi właśnie ten znajomy który mi go montował. Pozdroo.