Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Muszę wymienić głośniki w drzwiach bo już dają nieprzyjemny dla ucha zgrzyt. Oczywiście wiem , że to nie jest filozofia ściągnąć tapicerkę ale ja zawsze łamię wszystkie spinki. Wiem , że jest taka metoda , ze nie łamie się żadnych ... czy ktoś wie jak to robić ?

Opublikowano

Oczywiście to bardzo proste jak ktoś już raz to robił

Ja za pierwszym razem spędziłem przy boczku pół dnia zanim doszedłem, ale Ty masz już prościej jak dokładnie przeczytasz posta.

Najważniejszą sprawą jest wyjęcie listwy przy szybie/opuszczasz szybę i delikatnie wyjmujesz listwę/

Potem rozpinasz spinki zatrzaskowe dookoła boczka drzwiowego i wyjmujesz boczek do góry.

Zakładanie podobnie tylko po wyjęciu boczka w górę zostają dwie duże białe spinki na środku drzwi, które przy zdjętym boczku spokojnie zdejmujesz przy pomocy wkrętaka i zakładasz na boczek.

Boczek montujesz już nie wsuwająć od góry tylko normalnie zapinając od czoła i te duże spinki normalnie na wcisk, potem zakładasz listwę i po zabiegu.

Możesz próbować te duże spinki na środku drzwi również wypiąć przy zdejmowaniu całego boczka, ale istnieje ryzyko połamania, więc nie warto.

Pamiętaj o lampce podświetlającej od spody i nnych duperelach od szyb itp.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak wlasnie zrobilismy z olejusiem foto relacje :)

Galwan jak bedziesz chcial chetnie zawsze pomoge , olejus ma do mnie kontakt .

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Wszystko się zgadza tylko po co zdejmować tą drewnianą listwę ona w niczym nie przeszkada i niczego nie trzyma przynajmniej u mnie jest to zbędna operacja

Pozdrawiam :D

Opublikowano
Zdjecie listwy akurat bylo dodatkiem bo ktos sie bal jej dotykac wiec bylo pokazane ze nic sie nie dzieje i ze to zaden problem :)