Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam uszkodzony czujnik temperatury w BMW 318 tds i pokazuje mi na wyświetlaczu -37C, wkurza mnie to i czy mogę w jakiś sposób wyłączyć tą temperaturę, żeby tylko zostawa godzina i oczywiście data tylko żeby w ogóle temperatura się nie wyświetlała (wyciągnąć jakiś bezpieczni czy wyjąć jakiś kabelek)?

Proszę o odpowiedz.

POZDRAWIAM

Opublikowano
Chyba nie da się zgasić samej temperatury. Czemu nie chcesz wymienić czujnika na nowy? Jeśli nie chcesz oryginalnego to na allegro są chyba po 10 zł. Ja na takim jeżdże już dwa lata i jest ok.
Opublikowano
Nie chodzi mi o odłączanie czujnika, niech on sobie tam będzie. Chodzi mi tylko o to żeby odłączyć kabelek i wyświetlacza z kompa, który wskazuje temperaturę, może czy komputerze odłączyć kabelek albo wyjąć bezpiecznik od zasilania wyświetlacza ale wtedy nawet godzina mi zgaśnie a jak chce tylko żeby zgasła temperatura, żeby ona nie pokazywała się za każdym razem jak odpalam.
Opublikowano
Chyba nie da się zgasić samej temperatury. Czemu nie chcesz wymienić czujnika na nowy? Jeśli nie chcesz oryginalnego to na allegro są chyba po 10 zł. Ja na takim jeżdże już dwa lata i jest ok.

tak chyba bedzie prosciej i lepiej. nie wiem dlaczego nie chcesz wydac 10 zl na swoj samochod a wtedy wszystko bedzie dzialalo dobrze.

Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
wystarczy nacisnac przycisk temp.i zgasnie temperatura.tak jest w tym na 7 przyciskow.jak cos to podjedz to ci pokaze-jestem z turku.pozdrawiam.
Opublikowano
wystarczy nacisnac przycisk temp.i zgasnie temperatura.tak jest w tym na 7 przyciskow.jak cos to podjedz to ci pokaze-jestem z turku.pozdrawiam.

tal wlasnie jest:)

Opublikowano

Jak mam dostać sie do tego wlotu powietrza na tarcze hamulcowe z lewej strony? Sprawdzałem dzisiaj i widzę tylko wystający pręcik tego czujnika, ale nie ma jak się tam do niego dostać.

Czy ten kabelek, który wychodzi ze skrzynki bezpiecznikowej pod maską prowadzi własnie do tego czujnika temperatury? Jeżeli tak to przeciąłbym ten kabel i zamontował nowy czujnik z allegro właśnie w okolicach skrzynki bezpiecznikowej lub gdzieś tam :D .

POZDROWIENIA :)

Opublikowano
Nie możesz założyć czujnika obok skrzynki z bezpiecznikami bo będzie ci pokazywał temperaturę pod maską a nie na dworzu. Czujnik jest umieszczony we wlocie powietrza celowo bo tam jest najdokładniejsze wskazanie.
Opublikowano

Chce założyć czujnik temperatury na przykład gdzieś koło wycieraczek, żebu wystawał na zewnątrz :) . Chodzi mi tylko czy ten kabelek co wychodzi ze skrzynki bezpieczników prowadzi on do czujnika temperatury?

POZDRAWIAM

Opublikowano
Panowie, podlaczylem oryginalny nowiutki czujnik temp. do e39 i nici dalej jest -40' co zrobic zeby zaczal dzialac ?
Opublikowano
Panowie, podlaczylem oryginalny nowiutki czujnik temp. do e39 i nici dalej jest -40' co zrobic zeby zaczal dzialac ?

Po podlaczeniu musisz poczekac jakis czas (okolo godziny) - temperatura bedzie powoli spadac az zostanie na wskazaniu prawidlowym :D

PZDR

Opublikowano
po podlaczeniu 3 godziny jezdzilem autem i dalej jest -40

No to juz tylko blad w polaczeniach/ewentualnie przerwany kabel :roll: musisz wszystko posprawdzac...

Opublikowano
okazalo sie ze bylo zwarcie w kostce po usunieciu awarii komputer odczytal prawidlowa temperture po 1 sekundzie ;)
Opublikowano

Wyjąłem właśnie przed chwilą tą żaróweczkę, która znajduje się w kompie ale niestety nic to nie dało, ponieważ nadal komputer wskazuje temperaturę.

POZDRAWIAM.

Opublikowano
Wyjąłem właśnie przed chwilą tą żaróweczkę, która znajduje się w kompie ale niestety nic to nie dało, ponieważ nadal komputer wskazuje temperaturę.

Zrozum, że po to jest ten komputer, aby między innymi wyświetlał temperaturę :!: Po to jest, aby działało :!: Jeśli tego nie pojmujesz, albo szkoda Ci wydać parę złotych na nowy czujnik to przesiądź się do Fiata 126p. Tam temperatura w ogóle się nie wyświetla :duh:

Ja w swoim samochodzie dbam o każdy, nawet najmniejszy szczegół, niestety osoby typu seagate naprawiają wszystko drutem i potem się dziwią, że BMW jest awaryjne i ciężko kupić zadbany egzemplarz.