Skocz do zawartości

Wymiana lamp standardowych na xenony...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cien jakie to ma znaczenie? Przepis stanowi jak stanowi, reflektor xenonowy wymaga systemu spryskiwaczy i autopoziomowania. ENDE.

Chyba, że prowadzimy dyskusje w stylu "bo mnie się wydaje".

A mnie się wydaje że jeżeli ktoś jest tak zawzięcie przeciw xenonom HID to dlatego że mu żal że kupując samochód nowy musi dopłacić ok 5 tyś zł za założenie xenonów a ktoś inny może mieć za ok 300 zł.

Jeżeli ma się troche rozumu to się ustawia światła tak by nie oślepiały czy to będą zwykłe światła czy xenony HID

Mnie przekonaly tlumaczenia kolegi dot. homologacji.

Wiec zaplacilem 1500zl za wymiane lamp. Nie zamierzalem placic nie 5tysi a okolo 7tysi za montaz xenonow z instalacjami do auta :)

Wiec jesli ktos ma zdrowe podejscie "nie szkodzic innym" nie bedzi ekombinowal z utrata homologacji lamp wstawiajac HIDy :>

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolego jak by każdy tak patrzył na homologacje to nie było by żadnych przerubek samochodów tylko były tak jak wyszły z fabryki. Widać jest dużo rzeczy które można zmienić by poprawić samochód.

Policja jak będzie chciała zabrać dowód to itak zabierze. Ale jeżeli światła będą dobrze ustawione to napewno z tego powodu nas nie zatrzymają do kontroli

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
Ja się podłączę.

A co myślicie o tym:

http://www.well-done.pl/ - zna ktoś może tą firmę/robił coś u nich/jak w waszych oczach wygląda ta oferta?

mam od nich adapterki do E46, jak chcesz opchne po kosztach :)

Moja opinia o obsludze: full profi, bardzo mi zaimponowali :)

Tzn. Xenonkow nie instalowalem ale podejrzewam,ze profi to zrobia...

Ps. Zestawy HID sa BE :)

Opublikowano
Kolego jak by każdy tak patrzył na homologacje to nie było by żadnych przerubek samochodów tylko były tak jak wyszły z fabryki. Widać jest dużo rzeczy które można zmienić by poprawić samochód.

Policja jak będzie chciała zabrać dowód to itak zabierze. Ale jeżeli światła będą dobrze ustawione to napewno z tego powodu nas nie zatrzymają do kontroli

Z homologacja prawda, dlatego ja sobie oryginalne lampki HOMOLOGOWANE wstawilem :P

Dlugo gadac, byly dyskusje, ja zamiast HID wstawilem oryginalne lampy.

Nikt nie powinien sie doczepic :D

Opublikowano

A właśnie papik - jak lampki? Wszystko gra?

Aha i one more thing - co myślicie o tej ofercie:

http://moto.allegro.pl/item294037407_bmw_e_46_1998_2001_xenony_komplet.html

No to ja Ci powiem tak: spec od xenonow sprzedal mi lampki i kilka cennych uwag..

1. dal gwarancje na 6 m-cy na lampy

2. dal nowe (!), zarowki bi-xenon

3. dal specjalny uklad oszukujacy kompa w samochodzie (brak czujnikow na kolach) tak aby lampy nie wprowadzily sie w stan awaryjny

4. zamontowal mi ringi xenonowe, ktore mu wyslalem na spokojnie kilka dni przed przyjazdem

5. wszystko powyzsze wstawil do autka ponizej 2h przy okazji naprawiajac ulamane zaczepy kierunkow (ktore mialem)

6. bi xenony ustawil "na krotko", cos z dlugimi i jakims ukladem.. efekt: nie moge jechac na dlugich dluzej niz 5min :)

Nie kazdy sprzedawca poinformuje Cie, ze autka przed liftem wymagaja ukladu oszukujacego kompa...

W kazdym badz razie za wymiane u siebie z robocizna i ringami z DE zaplacilem 1860zl + dojazd do Brzezin z Warszawy :)

Polecam linki:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=497669#497669

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=499588#499588

Opublikowano

Zna ktoś może jakiegoś speca od montażu ksenonów (a'la opis papika) w Małopolsce? Chodzi mi o montaż, ustawienie itd. - genreralnie kogoś oblatanego w temacie.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere