Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem swoje Bmw już prawie rok temu, od początku miałem problemy z silnikiem ...coś tam klekotało stukało itd... silnik to M43 1.8 i

W zeszłym miesiącu zdecydowałem sie na remoncik i jak się okazało to jakaś pokuta była. Mianowicie wymieniłem rozrząd szklanki popychacze. No i w pełni szczęśliwy odebrałem od mechanika przejechałem 20 km i nagle zgasł coś wcześniej chrząknęło i ....holowanko. Od tygodnia mechanik wymiguje sie z naprawą i mam już tego pomału dość. Ogólnie twierdzi że lepiej będzie nowy silnik kupić itd. Może ktoś z Was pomoże gdzie w okolicach Wrocławia można solidnie zrobić remont silnika i żeby nie skasowali mnie jak za zboże. Potrzebuje naprawdę solidnego człowieka który wie co robi bo mam już pomału dość...może to nic poważnego ale prawdopodobnie silnik sie sklinował bo nie kręci nim w ogóle.

proszę o Pomoc ale konkretną bez złotych rad bo mam ich serdecznie dość.

Bardzo wszystkim z góry dziękuje

proszę pisać info na maila - [email protected] -

Opublikowano

moim zdaniem mechanik coś spaprał, nie dokręcił korbowodu lub kół rozrządu.

Ciśnij go choćby kluczem do kół, nie spotkałem się nigdy żeby coś "chrząknęło" w silniku prócz napędu rozrządu (pasek lub łańcuch).

duś go!!!!!

powodzenia

Opublikowano
z tego co piszesz na bank coś spieprzył mechanik i to konkretnie , nie daj sie oszukać
http://img258.imageshack.us/img258/7452/bmw9aq.jpg
Opublikowano
Powodzenia stary. Nie daj się. Te sprawy nie są miłe ale trzeba o swoje walczyć. Niech moc będzie z tobą
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Heh mam ja do sprzedania jak ktoś by był zainteresowany z silnikiem do remontu bo już siły nie mam. jak znacie kogoś kto chce kopic to proszę o info. oczywiście z silnikiem do remonciku. Znalazłem silnik dokładnie taki jak mój za 900 zl. ale już nie mam siły na zabawy...pozdrawiam
Opublikowano
:nienie: szukaj drugiego silnika i nie pchaj sie w remonty,wyjdzie Cie to taniej i bezpieczniej, czesc kasy mozesz wycofac sprzedajac glowice wal, walek rozrzadu itp ...lub bedziesz mial czesci na nastepny remont :mad2: