Skocz do zawartości

!!!--POMOCY--!!! z Happy Endem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

:mad2:

Witam!

W drodze do pracy po rozgrzaniu sie do temperatury optymalnej po ok. 7 km wskakuje na autostrade i czasami jade do 160 km/h potem zjezdzam na katowicka i jade wolniej ok. 120 km/h , dojechalem do pracy wjezdzam na parking i cos dymi, slady oleju za mna :duh: parkuje, otweiram maske i caly silnik w oleju(strona od kierowcy i ciagnie po podwoziu), sprawdzam pozostale plyny ok, malo oleju na bagnecie - bardzo malo, czy to z pompy oleju???? Pomocy!!!

BMW E34 TDS

Edytowane przez Akebono
Opublikowano

a to nie z odmy???? w mojej buni nie mam takiego problemu :wink: ale mamy w pracy iveco 2,8 td i ma złachany silnik, i jak sie rozgrzeje to rzyga olejem przez odme :jawdrop: .

zobacz czy ci nie dmucha przez nią :roll:

jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)
Opublikowano
Podejzenie pada na weze przy filtrze oleju lub na uszczelke pod pompa oleju?!? jutro rano laweta i do mechanika.

Auto juz stoi na warsztacie, jutro sekcja :duh: ciekawe co przyniesie nowy dzien. Warto miec pakiet w PZU - laweta za free :cool2: jak mechanior znajdzie przyczyne nie omieszkam sie podzielic wiadomosciami co tak spaskudzilo BeTkE :twisted2:

Opublikowano
czekam z niecierpliwością :wink: bo jestem ciekawy co tam jest nie halo z twoją "bunią" :wink:
jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)
Opublikowano

:cool2: Szanowne kolezanki, szanowni koledzy !!! :cool2:

Oglasza sie co nastapilo:

- pekniecie weza doprowadzajacego olej do chlodnicy oleju.

i Happy End rachunek 105 zl :D :cool2:

P.S: lepiej przy kazdej mozliwosci sprawdzajcie wasze przewody od oleju do chlodnicy olejowej, jedno jest pewne umycie auta (caly lewy bok od oleju i tyl) bedzie mnie wiecej kosztowac jak naprawa :norty: