Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak tylko oryginalna w serwisie 708 zł :mad2: :mad2: :mad2:

jutro musze ja miec załoze co bede mial a potem zobacze co i jak dzieki

witajcie tylnonapędowcy...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja jak swojego czasu wymieniałem lambdę, to zakupiłem uniwersalną Bosch, bo była tańsza sporo od dedykowanej, ale niestety nie pracowała z moim sterownikiem silnika (u mnie Simens). Mimo że powiedzieli mi w Intercars że napewno będzie dobra do tego modelu. Komputer wciąż pokazywał że jest z lambdą coś nie tak. Po podłączeniu się w przewody z oscyloskopem, rzeczywiście sonda nie działała. No i ponad 300zł wywalone w błoto. Aż po symbolu sterownika w aucie doszedłem, że nadawać się będzie lambda od Audi/VW, trzeba mieć tylko wtyczkę ze starej oryginalnej. Kupiłem taką nową na Allegro za sto parę złotych i jest OK. Była to niby lambda firmowana przez Simens-a ale w żeczywistości to była to chyba produkcja NGK.
Opublikowano

podepne sie pod temat - czy ktorys z kolegow pomoglby dobrac sonde do e30 325i 92'

mysle raczej o jakiejs uniwersalnej, przerobek wtyczek sie nie boje :)

Opublikowano

witam

ja do e-36 założyłem sonde ze Skody i pasuyje bez problemu dobry elektryk tylko musi przerobic kabelki i jest git sa o wiele tansze i przynajmniej u mnie dostepne na "rynku" :dance:

witajcie tylnonapędowcy...