Skocz do zawartości

JAKA SONDA W COUPE IS 92 rok?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaka pasuje do tego modelu samochodu?
witajcie tylnonapędowcy...
Opublikowano
Najlepiej orginalna bosch albo simens zalezy co masz.Bo z podrobkami roznie bywa
Opublikowano
  • Autor

tak tylko oryginalna w serwisie 708 zł :mad2: :mad2: :mad2:

jutro musze ja miec załoze co bede mial a potem zobacze co i jak dzieki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja jak swojego czasu wymieniałem lambdę, to zakupiłem uniwersalną Bosch, bo była tańsza sporo od dedykowanej, ale niestety nie pracowała z moim sterownikiem silnika (u mnie Simens). Mimo że powiedzieli mi w Intercars że napewno będzie dobra do tego modelu. Komputer wciąż pokazywał że jest z lambdą coś nie tak. Po podłączeniu się w przewody z oscyloskopem, rzeczywiście sonda nie działała. No i ponad 300zł wywalone w błoto. Aż po symbolu sterownika w aucie doszedłem, że nadawać się będzie lambda od Audi/VW, trzeba mieć tylko wtyczkę ze starej oryginalnej. Kupiłem taką nową na Allegro za sto parę złotych i jest OK. Była to niby lambda firmowana przez Simens-a ale w żeczywistości to była to chyba produkcja NGK.
Opublikowano

podepne sie pod temat - czy ktorys z kolegow pomoglby dobrac sonde do e30 325i 92'

mysle raczej o jakiejs uniwersalnej, przerobek wtyczek sie nie boje :)

Opublikowano
Polecam oryginalne !!! Mam M3 i wymieniałem 2 sondy - prawie 1500zł i wszystko wróciło do normy. Znajomy bawił sie w podróbki potam zamienniki a na koniec i tak kupił org. Jego zabawa wyniosła 2500zł :shock:

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano
  • Autor

witam

ja do e-36 założyłem sonde ze Skody i pasuyje bez problemu dobry elektryk tylko musi przerobic kabelki i jest git sa o wiele tansze i przynajmniej u mnie dostepne na "rynku" :dance: