Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytalem posty na temat problemow z zapalaniem ale u mnie inaczej to wyglada

oczywiscie wieczorem poprzedniego dnia bylo OK nastepnego dnia rano juz nie moglem zapalic

pierwsze przekrecenie i jakby zapalil ale zaraz zgasl po 3 sekundach

nastepnie krecilem rozrusznikiem moze ze 3 minuty i probowal zapalac (zaskakiwal) przez ten czas ale jak przestawalem krecic gasl, wiec pomyslalem bede krecic do oporu az zaskoczy i zaskoczyl po 3 minutach, oczywiscie nierowna praca i plywajace obroty od zera (prawie gasnie) do 1000, musialem trzymac noge na gazie na 1500 przez minute az sie ustatkowalo

to pojawia sie na zimnym i cieplym silniku, ale nie zawsze, dzisiaj rano zapalila na cykniecie (na zimnym) nastepnie popracowala ze 2 minuty i wrocilem po 2 godzinach juz byl problem i musialem krecic,

obroty nie zawsze plywaja a jedynie czasami, wtedy tez nierowno pracuje

stoi na powietrzu, przez ostatnie 2 miesiace jezdzilem bez przeplywomierza (odpiety kabel) moze to spowodowalo ze cos "padlo", to zapalanie i plywajace czasami obroty juz wystepowalo wczesniej zanim wstawilem przeplywomierz, jego wstawienie w zasadzie dalo mi moc dla silnika i nic wiecej

mam prosbe zeby mi ktos podpowiedzial od czego zaczac sprawdzanie bo w moim miescie oprocz ASO nie ma innego warsztatu ktoremu moglbym powierzyc naprawe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdż filtr paliwa,wszystkie wężyki podćiśnienia i przewody+swiece.Jeżeli to nie pomoże to proponuje podpiąć auto pod kompa.być może walnięta sonda lambda,albo czujnik położenia wału.
Opublikowano
Sprawdź czy nie masz gdzieś powietrza w przewodach paliwowych, a zwłaszcza między filtrem paliwa , a pompą wtryskową
Opublikowano

ja bym stawiał na silnik krokowy :wink:

odpowiedzialny za wolne obroty. a jak jest padnięty to ciężko ci bedzie odpalić :|

jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)