Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie raz sie pala te kontrolki a raz nie...??????? do tego pokazuje sie komunikat ze skrzynia przechodzi w tryb awaryjny... :jawdrop: :?: i o co chodzi?? ktos moze mi jakos pomoc?? Boje sie jezdzic bo jeszcze sie cos wiecej zepsuje :?

E38 94' 740iA

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Witam

Najczęściej jest brak dobrego połączenia na kostkach od czujników abs, możesz zrobić to samemu nie angażując ASO.

W najgorszym przypadku padł moduł kontroli trakcji.

Pozdrawiam

Opublikowano
no mi powiedzieli ze to modul....drogie to??? bo to u brata w samochodzie ja tam sie niznam zbytnio bo tam wszystko jest pochowane nic nie widac tej elektroniki masa.... :wink: ale juz brat dzwonil tam do jednego z polecanych warsztatow :D w Piasecznie i mysle ze ogarna sprawe szybciutko.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
No to nie wiem ile do tego bo to jest starszy system ASC ja wymieniałem u siebie DSC 99 rok to o ile dobrze pamiętam ponad 2 tys PLN ale to było jakiś czas temu więc ceny mogły się pozmieniać.
Opublikowano
:shock: no to brat sie ucieszy..... :x no ale zrobic trzeba. A to mozna w miare normalnie z tym jezdzic czy tak niebardzo :?: Chodzi mi glownie zeby podjechac tam do warsztatu...
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

ja tez mialem walniety modul. jezdzilem z tym 3 miesiace.

nic wielkiego sie nie stalo, ale jak bylo slisko to musialem uwazac,

bo kontrola trakcji byla nieaktywna...

robilem to w BMW w Aachen i za modul z wymiana zaplacilem w lutym 2004

712 Euro plus VAT.

sama czesc to 459 euro plus VAT.

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png