Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, chciałem sie Was zapytać jaka może być przyczyna tego ze auto nie schodzi z oborotów, po odpaleniu(jak zimny) ma ok. 1500 obrotów, a jak sie rozgrzeje to ma ok. 1200-1300 obr. i jeszcze jak sie mu przygazuje to obroty opadają z opóźnieniem :worried: Edytowane przez DAREX
Opublikowano

Na 90% padła ci przepływka. Sprubuj zreanimować - czasem sie uda.

Zdemontować, umyć, odtłuścić, wysuszyć, zamontować. UWAGA NA CZUJNIKI

Opublikowano
Przyczyn moze byc wiele....,przeplywka?raczej watpie,bylyby wolne obroty wtedy.Moim zdaniem TPS\czujnik polozenia przepustnicy\,silniczek krokowy,czujnik temperatury,lambda.............,najlepiej zdiagnozowac na kompie,bo teraz,to tylko zgadywanka.....,pozdrawiam.
Opublikowano
Oki,zrob tak:podnies mache,odlacz wtyczke od przeplywki.Zapal autko i poprobuj.Komp przejdzie w tryb awaryjny,ale auto powinno chodzic,no moze wiecej spali.Sprawdz czy sa wolne obroty.Jesli beda,to masz odp na pytanko..........
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpaliłem go, odpiąłem przepływke, obroty spadły gdzieś na 800-900, czyli co, przepływka??

Da sie jakoś to naprawić czy trzeba kupić inną ??

Opublikowano
Witam podepne sie pod temt: Jak odłącze przepływke pod maską to silnik pracuje tak samo jak z podłaczoną czy to noramale czy raczej ma sie martwić i szukać nowej dodam że becia zaczeła ostatnio więcej palić i na gazie gorzej zmienia biegi (automat) na benzynce jet w miare ok :shock:
Adam
Opublikowano
zgadywanka zgadywanką,ale według mnie to moze być zawieszający sie krokowiec:) tak mialem w escorcie RS2000 przczyscielem wudekiem:) i wszystko grało aż do sprzedaży żydowi:)