Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co znaczy "spoko spał" ? Kumplowi łańcuch się urwał naprawa głowicy 3.5tysiąca ! Pozdrowionko
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo rzadki przypadek-z reguły łańcuchy przetrzymują silniki,a jeżeli coś z łańcuchem jest nie tak to przeważnie słychać dzwonienie lub jakieś inne odgłosy z jego okolic.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Kiedyś zapytałem o łańcuch w serwisie BMW na Mokotowie - teoretycznie powinno się zwrócić uwagę po 350 000 km ale jak stwierdził mają już auta które serwisują po 500 000 zł i nic złego z nim jeszcze nie widzieli

Pozdro :D

Mario

Opublikowano
...mają już auta które serwisują po 500 000 zł i nic złego z nim jeszcze nie widzieli

No serwis za taką kasę to musi być dożywotni :mrgreen:

Adi
Opublikowano

Ja wymienialem lancuch w swojej 325i Coupe (M50) przy przebiegu ok. 300 tyś. (było go juz bardzo slychac na biegu jalowym, przy wyzszych obrotach albo stukanie zanika albo jest zagluszane) na liczniku bylo 180 tys. jak to w autach z poczatku lat 90-tych :twisted:

Teraz mam E39 i jest cichutko, ale mimo to wymieniam, bo szkoda ryzykowac, a koszt wcale nie jest wielki.

Czesci: uszczelka pokrywy zaworow, pokrywy rozrzadu, lancuchy, slizg. Koszt kolo 400-500 PLN i do tego robocizna - mysle, ze warto wydac te 700 PLN przy jakims wiekszym przegladzie i sie nie martwic.