Skocz do zawartości

Charakterystyczny gwizd w 1,8 is!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Moze ktoś wie i odp mi na pytanie co to gwizda w silniku 1,8is na wolnyh obrotach??? To jest charakterystyczny gwizd.

Moze to rozrząd??? Może alternator??? A moze kolektor ssący???

Co to może byc bo prawie we wszystkich isah tak jest ale u mnie nie ma tego gwizdu.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Nie wiem ale mi tam nic nie gwizda juz kilkarotnie slyszalem o tym gwizdzie od roznych uzytkownikow :D Podobno to lancuch gwizda. Ale ja wymienilem caly rozrzad i nic nie gwizda
Opublikowano

wisco to ja wiem ja gwizda i to nie pierwsza moja Bemka.

A juz nie raz się spotkałem z gwizdaniem w isie. Prawie każdy gwizda. Ale mój nie.

U mojego kolego gwizda ale słuchałem czy toz rozrzadu to raczej nie gdzies to słychać pod kolektorem ssącym lub z alternatora.

pozdrawiam!!!

Opublikowano
nie mam i nie miałem is'a ale kidyś gadałem z hondziarzem któremu też coś gwizadało pod maską ale tylko w okolicach wysokich obrotów i niby jest to spowodowane konstrukcją jednostek 16 zarowowych które maja jakiś odpowietrznik czegoś tam i tak sobie gwizda. nie dokońca mi to wytłumaczył bo sam chyba nie wiedział. nie wszystkie auta to mają bo potem jechałem z innym hondziarzem z takim samym silnikiem ale o innym oznaczeniu i u niego już nie gwizdało.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wydaje mi sie ze chodzi ci o kólko zwrotne przed napinaczem rozrzadu po ktopry pracuje lancuch. top to po lewej stronie rozrzady patrzac z przodu.. Mam podobnie cos takiego i rozbebralem teraz rozrzad i to kolko jest na lozysku ktore ledwo juz cieple jest. Nie wiem czy trafnie okreslam ale u siebie stawiam na nie -- pozdro.. jak wymienie to ci powiem ,. A przy okazji moze ktos wie gdzie zaopatzryc sie w prowadnice lancucha rozrzadu w e30 1.8is-ie r.89... nie moge tego dostac w \anglii i wyobrazcie sobie dealer bmw tego nie sprowadza///.. Porazka . pozdrawiam
Opublikowano
Moze to rowniez sam lancuch wydaje dzwiek taki - trudno powiedziec a co z napinaczem . moze zuzyty juz jest.. A wtedy lancuch jest luzny i dorabia pozostale czesci takie jak kola zebate walka i walu . o rozrzad trzeba dbac . przekonalem sie teraz.. Daj znac jak ci poszlo eliminowanie!!!pozdro