Skocz do zawartości

[E34]regeneracja lamp(przód),proszę o pomoc :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam pytanko, chce coś zrobić z lampami przednimi w e34, czy jest sens je rozebrać , wyczyscic klosze z syfu i zamontować nowe szkła(np. z allegro) no i oczywiscie jakieś porządne H jedynki,np philips blue vision.

Pamiętam że dawno temu czytałem post na temat rozbiorki takich lamp, ale nie moge tego znaleść, proszę o pomoc i o wasze opinie czy to jest warte zachodu, bardzo wam dziękuje! czekam na odpowiedz!

Opublikowano
ja czyściłem swoje lampki i wymieniłem żarówki na blue i jestem z efektów bardzo zadowolony. Polecam . Warte zachodu. Uwazaj tylko na plastikowe części bo lubia pękać.
Opublikowano
najlepiej to kupic nowe bo soczewka sie tez wypala a najlepiej to takie gladkie z ringami ala in-pro czy depo ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
tak jak sie nagrzewa i matowieje szklo nie mysl o tym jak wypalanie sie drewna w piecu ;) :doh:
Opublikowano

to chyba przy 200W zarowkach bo moje maja xx lat a sa idealne zobacz na fotki w czyszczeniu w zrob to sam.

pozatym nie ma tam az takiej temp zeby to szklo matowilo sie.

a soczewki sie matowia najczesciej od kurzu i wystarczy je przeczyscic. zapraszam do lekturki i fotek pogladowych...

Opublikowano
reflektorami zajmuje sie bardzo dlugo i wiem co mowie kazdy material z czasem staje sie slabszy a tym bardziej szklo bardzo dobry przyklad biorac takie soczewki z calibry tam to dopiero widac zmeczenie materialu ;) wiekszosc z tych osob jezdzi na drogowych a i tak sa slabsze niz innych mijania i samo czyszczenie czy polerka nic tu nie da soczewka to soczewka
Opublikowano

spoko najwyrazniej ja mam soczewki z kryptonowego szkla...

sprzeczal sie nie bede ale jak ktos chce sprawdzic to niech wrzuci soczewke do piekarnika zobaczymy przy jakiej temp sie zmatowi .....

w calibrze nie wiem jakie sa soczewki bo nie mialem i nie bede mial. wiem jak jest w bmw a przynajmniej w e34 do tad nie spotkalem zadnej matowej soczewki.

koniec ot z mojej strony pozdr

Opublikowano
znajomy ma e32 z 87 wymienial juz szkla i lustra a i tak kiepskawo swiecily a byly to oryginaly helli kupil gdzies nowe soczewki wlozyl i mowi ze zdecydowanie lepiej a poza tym to jadac na trasie widac znaczna poprawe moze nie poznales nigdy tego od tej strony i dlatego myslisz ze soczewka to cos co jest wieczne ;) :twisted2:
Opublikowano
znajomy ma e32 z 87 wymienial juz szkla i lustra a i tak kiepskawo swiecily a byly to oryginaly helli kupil gdzies nowe soczewki wlozyl i mowi ze zdecydowanie lepiej a poza tym to jadac na trasie widac znaczna poprawe moze nie poznales nigdy tego od tej strony i dlatego myslisz ze soczewka to cos co jest wieczne ;) :twisted2:

no tak nie znam sie i nie wiem co to soczewka... jak mowilem sprzeczal sie nie bede i koniec ot.

pozdro

Opublikowano
hmmm...ale ja nie mam soczewek :P i nic nie napisaliście odnośnie wymiany szkieł...bo z tego o wiem to są one klejone i gdzies to kiedyś na forum czytałem .. ale gdzie?? :duh:
Opublikowano
juz mialem sie pytac co za lampy masz ;) doradzalbym ci kupic jakies nowe nawet zamienniki a bedzie o wiele lepszy efekt niz regeneracja :cool2:
Opublikowano
-dzis właśnie skończyłem czyszczenie wkładów w e34--powiem tak mam Hella lampy i wlożyłem 100W żarówki i przypaliłem jeden odblask ,radzę wkładać 55W tak jak jest w instrukcji,potem jest problem ,o wypalaniu sie soczewek nie wiem natomiast ja rozebrałem wkłady[3 -srubki] i spryskałem płynem do szyb, pod lekkim ciś. delikatnie wytarłem flanelką i efekt zaje-kupiłem 55W-we żarówki i jest ok. podobno jak wkłady są Bosha to można mocniejsze żarówki wpiąć--acha soczewkę umyłem i wytarłem i nic nie zauważyłem ażeby była wypalona?!?-świecą niczego sobie-polecam :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
--przemekB-może ty mnie teraz podratujesz jak wciągnąć zdjęcie do postu pisałem na "częściach" i nikt nie odpisuje nie jest to na temat-sorry--ale nie wiem gdzie o to zapytać może ktos inny mnie oswieci,bez bicia,aparat jest tylko przez co wejść na post-help :roll:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

ta fajnie by było sobie kupic lampy nowe ale zapowiadami sie wydatek na skrzynie , mam automat i zaczyna sie slizgać na 2 gim biegu :/ moze ktos mi podpowie na co mam sie szkowac? :cry2:

a na ytanie jak wkleja sie zdjecia to odpowiem jutro bo sobie przypaliłem i nie chce mi sie zbytnio , kima mnie dopadła :wink: siemano!

Opublikowano
dziś z kumplem rozkręciliśmy przód, wyjeliśmy lampe lewą bez problemu, a lewa była od innego starszego modelu chyba (bosch) i jedna śruba była tak zardzewiałą zę padłą , zdjelismy grill i całe lampy, jutro kupuje nową hella prawą (chyba że tata odnajdzie bo gdzieś miał taką :8) ) i montuje do kupy, wyczyzcze ładnie wszystko i wstawie h1 philips blue vision zobaczymy jak zaswieci:)
Opublikowano
ja mam in-pro na gladkim szkle i xenon 6000k i czyszcze sobie alu a nie reflektory a jak srubki pordzewiale to pewnie nie ruszane przez kilka lat :duh:
Opublikowano
ja narazie czekam na lampe prawą hella :? a tamta lapra - racja nie ruszana kilka lat i z tad ta sruba pordzewiała, ale co zrobic :( juz zakupiłem nowe śruby i jak wszystko poskładam to będzie chodzic jak ta lala :8)