Skocz do zawartości

gdzie w Warszawie -chip 325 tds ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Myśle o założeniu chipa do mojego 325 tds-a

Doradżcie gdzie w Warszawie lub okolicy zrobią mi to dobrze ?

Opublikowano

Kup na Ebay'u (ceny już od 40 Euro + wysyłka) lub Allegro (350zł) i poproś znajomego elektronika, żeby ci zamontował.

Chyba warto zaryzykować równowartość jednego tankowania. Jak nie będziesz zadowolony, to zawsze zdążysz zapłacić u tunera, a stary chip odsprzedasz...

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Kup na Ebay'u (ceny już od 40 Euro + wysyłka) lub Allegro (350zł) i poproś znajomego elektronika, żeby ci zamontował.

Chyba warto zaryzykować równowartość jednego tankowania. Jak nie będziesz zadowolony, to zawsze zdążysz zapłacić u tunera, a stary chip odsprzedasz...

:jawdrop: :jawdrop:

:duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh:

chyba wydrukuje sobie tą złotą myśl i powiesze na lodówce. :mad2:

odejdz i nie grzesz więcej...

Gawa zadzwon do KSR Motorsport

http://www.ksrmotorsport.pl/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może coś więcej mi napiszecie na ten temat?

Jaki przyrost mocy ?

Ile może kosztować ?

I gdzie?

Opublikowano

Witam, oto namiar :[email protected].

Kolesie sprowadzaja chipy firmy Fasttuning lub racimax z Niemiec.

Pod tym linkiem dane chipa, ktory kupilem do mojej beci:

http://www.preisskandale.de/koobi5/tuning_calc_de/inc_detail_en.php?box1=37&box2=475&box3=202

Po 3 tygodniach przyszedl chip za 250PLN - kosc EEPROM.

Sa na Allegro, pomyslalem sprawdze, 250 zlotych to jedno porzadne tankowanie, jak kicha to trudno. Przedwczoraj wsadzilem, na szczescie byla podstawka, sterownik z koncowka 402 Bosch 3.1 nie mam Vanosa, ale i tak jego obsluga jest wylaczona ale sonda Lambda dziala, odcina przy 7200. Przejechalem do dzis 700km, spalanie jazda taka jak zwykle UWAGA: albo tyle samo albo ok 0.7-1l mniej ;)

Osiagi: na hamownie wybiore sie za tydzien ale wyraznie mocniejszy w dolnym zakresie obrotow i bardziej dynamiczny, 220 do odciecia poszlo ;)

Silnik pracuje rowniutko, przy hamowaniu silnikiem poprawnie zachowuje sie (wskazowka na zero w komputerku spalania) generalnie jak oryginal, ktory wyladowal w pudelku.

Powertowalem troche w necie i sadze, ze polowa tunerow oferuje jeden kod, 32kb softu, ktory jest tym samym programem, tyle ze cenia go nawet 400 EURO!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

własnie szukam na allegro

ale co ciekawe jak dzwonie do gosci i zadaje pytania to widze ze wszystko swietnie pasuje ,,byle sprzedac,,

Opublikowano

ja polecam chip z allegro za 750 pln- jestem naprawde zadowolony, gość montuje je w poznaniu gratisowo.

Powięm wiecej, nastepna fure tez bede chipował u tego gościa