Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dziwny problem w swoim autku z hamulcem a mianowicie:

Jak wcisnę pedał hamulca to pierw jest strasznie twardy i nie hamuje od razu ?. Dopiero po chwili pedał hamulca idzie głęboko w dól i autko staje dęba. Przez te hamulce miałem już malutką stłuczkę, ale na szczęście nie z mojej winy (facet wyjechał z drogi podporządkowanej a ja nie zdążyłem wyhamować). Gdyby auto hamowało od razu po wciśnięciu hamulca to jestem pewien na 100% że bym wyhamował...

Opublikowano
Cos niedobrego zaczyna sie dziac z ukladem wspomagania (servo).Na poczatek sprawdz przewod podcisnieniowy ktory wychodzi z kolektora ssacego do serwa (musi byc szczelny),popatrz czy nie ma na nim pekniec lub innych uszkodzen. Sprawdz rowniez zaworek zwrotny umieszczony na tym przewodzie. Jezeli wszystko bedzie ok z tym przewodem no to problem bedzie w samym servie.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Z tego co wiem to w starszych modelach e32 (mój jest z '87) nie było serwa podciśnieniowego (zapomniałem dodać rocznika-przepraszam)... Sprawdzałem zapowietrzenie układu- jest ok. Czy na taki stan rzeczy może mieć wpływ np. stan cylinderków? Dodam, że byłem na stacji obsługi sprawdzić hamulce i koła hamują równomiernie a ich skuteczność jest dobra.
Opublikowano
wybacz wytykanie braku rozsadku ale jesli poruszales sie autem o takich objawach to niestety wina za spowodowanie wypadku jest Twoja i miej nadzieje, ze wskazany przez policje sprawca przypadkiem nie trafi na ta informacje. :duh:
Opublikowano
Zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%. Ale to był pierwszy dzień jak kupiłem auto i podróż powrotna do domu... Policji nie było na miejscu zdarzenia. Dosłownie dotknąłem pojazd który wyjechał mi z drogi podporządkowanej...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja proponuje sprawdzic rozdzielacz cisnienia. Mialem takie same objawy w mojej 750. Rozdzielacz jest kolo bezpiecznikow. Pozdrawiam.