Skocz do zawartości

Sekwencja w M5x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem w trakcje montazu skewencji (zakladam sam) chcialem poprosic was o zdjecia jak to u was w M5x w E36 wyglada pod maska itp.

za pomoc za "zdjecia edukacyjne" serdecznie dziekuje

Pozdrawiam

Nikos Wariat

Opublikowano
No i jak poszedł montaż, ustawiłeś to już? Jaką sekwencje masz?
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
  • Autor

Wtryskiwacze Valtec , Reduktor Sigas , Komputer SiGas (klon kme cos na wzor staga o nazwie 4max w inter carsie) , rura 8mm , dysze 2.7 mm . oglnie zrobie fotki jak skoncze jescze nie poukladlem kabli nie zamocowalem map sensorow , nie ma czujnika poziomu paliwa jescze podlaczonego, i wlasnie szukalem fotek gdzie macie go umocowanego map sensora , reduktor udalo mi sie zamotowac po lewej stronie silnika (po stronie obudowy filtra powietrza) nie wywalajac orginalej puszki , weze wodne maja po max 25~30cm max , dysze wkrecone w kolektor sa wkrecone w stopke , skierowne w kierunku zaworow ssachych , wyszlifowane od spodu by nie zaklucaly strumienia powietrza i wypolerowane sa 2 cm blizej glowicy niz wtryski benzynowe , wtryskiwacze sa nad kolektorem sacym nawet w miare fajnie wygladaja , wezyki wtryskiwacz kolektor maja okolo 15cm , temp przelaczania 30 stopni , to w ostanie zimne dni trzeba bylo okolo 400 metrow by sie przezucil , ustawienie bylo bardzo dlugie sterownik strasznie dlugo zbieral punkty , ale jest oki , moc jest taka sama , moement tak samo bez hamowni sie nie obejdzie by powiedziec na czym jest mocniejszy , spalanie jest podobne do spalania benzyny , jeszcze dokladnie nie liczylem bo nie notowalem ile razy przejchalem 400metrow na benzynie :)

wtryskiwacze gazowe sa ciche oglnie po ustawieniu sie zastanawiam czy jade na gazie czy na benzynie , z paczatku byl problem po odpaleniu po nocy za 1 razem bylo mega delitkane szarpniecie przy przylaczaniu , pomoglo dokrecenie cybantow . ogulnie jestem super mega bardzo zadowolony wrescie moge butowac do odciecia a placic za paliwo tak jak bym jezdzil benzynie po emerycku :)

i jestem dumny z siebie ze mam reduktor po lewej stronie a nie jak inni po 2 stronie z kilometrowymi wezami, szybko sie nagrzewa , ogrzewanie w aucie dziala jak przed montazem lpg. jak wszystko skoncze zrobie foty i sie pochwale. ale narazie jest ciezko skonczyc z 3 powodow , brak kasy , brak warsztatu (90% instalacji zamotowalem pod blokiem , lacznie z demotazem / montazem kolektora) , i brakiem czasu . oczywscie wszystkie kable lutowane i staranie zaizolowane , glownie termoizolacja , wszystko po 10 razy przemyslane by bylo jak najlepiej.

pozdrawiam

Nikos Wariat

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No, jak tak czytam opis, to mi się podoba. Widzisz, jak to jest zupełnie inaczej, jak się robi coś dla siebie, stara się człowiek, ładnie to ma wyglądać i wyśmienicie działać. Szkoda, że gazownicy tak nie robią :/

W takim razie - taniej jazdy życzę :)

Kai
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Heja ;-)

NikosWariat dawaj fotki :) :) :)

Pozdrawiam Vikingb.

Opublikowano

Jaki dałeś dokładnie ten reduktor i do ilu KM formalnie?

Jesteś pewien że idealnie ciągnie do odcięcia tak jak na benzynie?

Pozdrawiam

Opublikowano

http://www.maku.jawnet.pl/bmw/silnik.jpeg

całość ukryta

sekwencja

Lovato

wtryski Matrix

widać tylko Komputer

jesli mozesz wrzuc swoja fotke silniczka :)

Opublikowano

Gratuluje nic nie widać a wtryski wyciagnie ci ktos do aprawdzenia lub naprawy za 50zł ???

Raczej nie Jak dla mnie to głupota chować wtryski bo czym i komu tu się chwalić M50??? Raczej nie :mrgreen:

I tal widać reduktor więc po cholere tyle zachodu???