Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W moim 524 TD od paru dni nie zapala sie kontrolka z zielona okragla strzalka. Chyba przepalila mi sie jakas swieca zarowa. Podejrzewam ze tylko jedna bo pomimo niskich temperatur auto pali na dotyk. Czy ktos moze mi powiedziec jak stwierdzic ktora sie spalila bez potrzeby wykrecania ich z bloku?

Dzieki.

Ps. Bede wymial swiece po raz pierwszy i zastanawia mnie czy wystarczy tylko je wykrecic i wkrecic nowe. Tak poprostu? :D

Opublikowano

Witam

Najłatwiej bedzie odkręcic kable zasilające, bierzemy prostownik

+ na gwint - gdzies na mase. Dotykając do masy bedzie iskra,to znak że dobra. :mrgreen: Niema iskry do wymiany.

E34 524 TD Było 528i obecnie
Opublikowano

Wielkie dzieki za rade, wynika z tego ze spalona swieca nie przewodzi pradu(czyli natezenie pradu na multimetrze powinno byc 0). Moja głupota nie boli ale wkurza mnie czasami:)

Pozdrowienia.

Opublikowano

natezenia miernikiem to lepiej nie sprawdzaj bo to juz bedzie jego koniec.

lepiej wez kabelek z "plusem"i wtedy po swiecach przjedz. reszta wszystko jak kolega pisze wczesniej. sprawdaznie omomierzem jak pisze insrukcja nie zawsze zdaje egzamin.

e39 3.0D