Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

gdzie szukać sterownika ABS w E36 grudzień1994??

Byłem na kompie i mechanik powiedział że komp nie widzi sterownika abs, dodał że mogą być luzy na kabelkach, coś nie łączy.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
Zdemontuj schowek przed pasażerem i za nim znajdziesz sterownik ABS-u.
Opublikowano
są na allegro i czujniki i moduły ABS uzywane
Tylko pytanie, czy faktycznie jest to uszkodzony sterownik? żeby nie kupować na daremno.

Opublikowano

podjedź do elektyrka, jest w stanie to sprawdzić bez problemu.

jak masz walniety moduł, to uzywany kosztuje na allegro około 100 zł, jest jeszcze kwestia czujników przy kołach, bo to one najczęsciej padaja.

ja np miałem walnięty czujnik

Opublikowano
jezeli sie nie myle to na kompie by wykazalo ze ma walniety czujnik a jezeli komp nie wykrywa modulu to ta bardziej kosztowna sprawa cie czeka, :twisted2:
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

jak ja byłem u elektyka to komp pokazywał bzdury, elektryk podlewarował samochód , drugi gościu kręcił kołem, a on oberwował odczyt impuldsów w modulke abs (pod schowkiem) i wtedy sie okazało który czujnik padł.

każdy średnio zdolny elektryk sobie z tym poradzi, jak nie masz pojęcia o elektryce (jak ja) to szkoda czasu na pierdoły

Opublikowano
Jeszcze jest taka opcja: wyciągne sterownik z kombika '99rok i podepne do tego '94. Tylko pytanie czy to są te same moduły?? W kombiku jest asc, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Opublikowano
Niestety kombik '99 nie ma takiego modułu jak sedan '94. Pozostaje wizyta u elektryka.