Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Od dlugiego czasu marze o swoim wlasnym E36 coupe. Moj wybor padl na 1.8is. Obecnie siedze w Niemczech i po probach ogledzin roznych samochodow moje wymagania co do auta spadly znacznie :(. Juz nie mysle o skorze i klimie.

Moje pytanie jest czy warto inwestowac kase np http://www.mobile.de/cgi-bin/da.pl?id=11111111245925562 w taki samochod? Zastanawia mnie pozniejsza odsprzedaz. Nie jest to ostatni dzien mojego pobytu w Niemczech ale mam juz dosc powoli klopotow zwiazanych z poszukiwaniem.

Powyzszy samochod pochodzi o dealera z malego miasteczka.Samochod mial go 2 osoby wczesniej, nie bity, ogolnie niby od pedata. Jest do tego ksiazka serwisowa, ogolnie facet sprawia wrazenie uczciwego (starszy gosciu niemiec).Na mnie robie tylko dobre wrazenie stan jasne tapicerki.

Prosze poradzcie. :)

Opublikowano

Mysle, ze cena jest dosc wysoka jak na taki rocznik. Nie lepiej poszukac rocznika troszke nizszego za duzo mniejsze pieniadze.

Zerknij jeszcze na te ogloszenia, poczekaj troche napewno cos znajdziesz. Nie mozna brac pierwszego lepszego. Trzeba troszke poszukac, az Ci wpadnie w oko i powiesz To jest to !

KLIK

KLIK

Opublikowano
Chcesz wydac 5 tys euro za autko bez klimy i w dodatku is ? Nie mowie,ze is to cos strasznego ale z pewnoscia lepiej z pod maski uslyszec rzedowa 6-stke Za te pieniadze mozesz dostac bmke w rownie dobrym stanie 95/96 z silnikiem 2.0 2.5. . . Pozdrawiam,zycze udanych zakupow

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko kwestia tych 96/96 jest taka ze maja przynajmniej lekko po 200tys. A jak juz mam wydac te 5tysEuro to wolalbym cos roczznikowo nowszego i malym przebiegiem.

To jaka waszym zdaniem jest realna wartosc powyzszego egzemplarza?Wiadomo ze targowac sie mozna.Pigus ale te auto sa daleko ode mnie a ja zbytnio az tyle wolnego czasu nie mam zeby jezdzic 500-600km.

Opublikowano

Przecież ten is to jest 98 rok czyli koncówka produkcji , więc co tu młodszego szukac ?

Jeżeli ten przebieg jest realny (100.980 km) i potwierdzony ksiązka to samochód powinien byc w perfekcyjnym stanie, jak nowy!

Szkoda tylko że taka biedna wersja, bezk klimy, halogenów, komputera itd.. Podejrzewam ze da sie znalezc w takich pieniądzach cos lepiej wyposazonego.

Zauwazyłem też brewki, sprawdz dokładnie czy do auta nie dotykał sie jakiś "tuningowiec".

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No wlasnie dlatego mek chcem cos z ostatniego wypustu. Z lepszym wyposazeniem i owszem sa ale w tej kasie z przebiegiem powyzej 200tys. Z opisu wynika ze ma M-Pakiet i sportowe zawieszenie (dokladnie to pisze M-zawieszenie). Jezeli nawet i ruszal ktos kto dolozyl lekko brewki to napewno niemiec a nie jak wiekszosc fur na Alu 17" z 2 rurka po turkach.

Przejade sie zobaczyc auto jak bedzie w perfekcyjnym stanie to chrzanie klime i skore. Bo w koncu to silnikiem sie jezdzi a 100 to dopiero poczatek.

Opublikowano
No ta ostatnia już troche lepiej wygląda ale prawde mówiąc zastanawiałbym się nad zakupem :roll:
Axel
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

1.Sprawdz brief jezeli jest nowy to zarzadaj tez starego teraz robia takie triki ze na starym briefie bylo 4 wlascicieli przerejestrowuja auto i na nowym jest juz jeden bo jest nowy wzor briefu.

2Nie oszczedzaj kasy jedz do aso niech go przetrzepia to zaoszczedzi sporo kasy w dalszym uzytkowaniu.

3Autko jest bardzo przyjemne.

Powodzenia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedyny jaki Brief widzialem to byl z starej E30. Taki zielony papierowy. Czy jest data wydania na tym? Jak wyglada ten nowy wzor.

Martwi mnie ten cien na siedzeniu kierwocy czy to nie plama. No i ta wycieraczka przetarta :)

Opublikowano

bardzo ladne auto, kolor super. ma klime i szyberdach co jest malo spotykane, no chyba ze w 325, 328. wnetrze oprocz drewna tez niczego sobie.

nie wiem czemu by mialo cos byc majstrowane z briefem, koles z tego co widze ma duzo beemek z roznymi przebiegami. z 30 aut jakie wystawil 20 to bmw.

ta tez jest niczego sobie, tylko brawki wyalic i ta paskudna siatke

http://home.mobile.de/SIDNMX4qaqm8D1KQQIjhrv0og-t-vaNexlCpHpIsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11NhomepageSearchJ1173494517A1A1F513255NhomepageSearchD5000B-4O-t-vpL~BmPA1B20z-t-vQuVb_X_Y_x_yaIsO~BSRA6CEGNJinHomepageA0A0A0A0F513255A2/cgi-bin/da.pl?bereich=all&language=de&sr_qual=EGN&id=11111111247709467

powodzenia zycze, oby to byla TA!

jak wrocisz koniecznie zdaj relacje no i do galerii jak kupisz

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Witam ponownie. Co powiecie tym razem o tym egzemplarzu. Zamierzam sie wybrac w dniu jutrzejszym po niego. Prosilbym o jakies opinie.

http://www.mobile.de/cgi-bin/da.pl?id=11111111240402292

Co do tego cienia to moze i jest to plama, ale nie masz sie czym przejmowac teraz myjki robią cuda z tapiecrkami i po takim czyszczoąco-pielęgnującym zabiegu wszystko będzie cacy:)

Wytarty dywanik:

po 1 teraz była zima i na zime zazwyczaj zakłada sie inne dywaniki niż na lato, może typ wział pierwszys lepszy używany dywanik żeby nie brudzić sobie wykładziny w samochodzie.

po2: weś pod uwage że mogła tym jezdzić jakas laska, która nosiła szpile i masz odpowiedz dlaczego dywanik jest w takim stanie.

Autko 1 klasa i naprawde warto sie nim zainteresować:) Sliczny kolor, dobre wypsażenie, ładny stan wizualny:D

BMW - Nie dla idiotów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto na zdjeciach igla. Mam 300 km do niego. Jak poprosilem goscia o VIN bo ksiazka z BMW ze sobie sprawdze historie to wymyslij ze nie da bo ochrona danych osobowych poprzedniego klijenta. Ale uprzejmnie poinformowal ze samochod mial przednie blotniki malowane oba.

Teraz nie chce mi sie juz jechac 300km zeby sprawdzic czy macha jest zle zlozona.

Cholerny Turas.

Jak popelnilem jakies orto to przepraszam nawet nie mam juz sily myslec. Chyba kupie E46 od dealera z gwarancja.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze tym razem mi sie cholera poszczesci http://www.mobile.de/cgi-bin/da.pl?id=11111111250194433. Gosc niemiec. Dal VIN, wyslal zdjecia wnetrza. Cierpliwie czeka az przyjade :) Sprawdzalem ksiazke nawet w bazie BMW jest a ostatni przebieg 10tysKM wczesniej 1/2 roku do tylu. Nawet plyn hamulcowy zmienial :) Kolega Tomas_M5 z forum rozkodowal VIN i nawet wyposazenie sie zgadza :).

Mam nadzieje ze jutro stane sie szczesliwym posiadaczem.

Krotkie pytanie czy w przypadku jak gosc napisze mi na umowie rzeczywista wartosc to po jej tak powiedzmy "przepisaniu" nikt w UC nie bedzie ciepial :)

Jak to jest jak biore auto od osoby prywatnej z tym zwolnieniem z podatku. Czy na umowie powinnienem wpisac ze cena jest z podatkiem czy jak :?:

Jak zwykle prosze o pare slow :)

Vehicle information

VIN long WBABF71000EP47029

Type code BF71

Type 323I (EUR)

Dev. series E36 (2)

Line 3

Body type COUPE

Steering LL

Door count 2

Engine M52

Cubical capacity 2.50

Power 125

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Upholstery LEDER STANDARD/TANINROT (P7TD)

Prod. date 1997-06-19

Order options

No. Description

243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER

255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL

277 LT/ALY WHEELS DOUBLE SPOKE STYLING

305 REMOTE CONTROL FOR CENTRAL LOCKING

314 HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

341 BUMPERS COMPLETELY IN BODY COLOUR

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE

441 SMOKERS PACKAGE

473 ARMREST, FRONT

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM

520 FOGLIGHTS

528 AUTOMATIC AIR RECIRCULATION CONTROL(AUC)

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

542 CHECK CONTROL

554 ON-BOARD COMPUTER

658 RADIO BMW BUSINESS CD RDS

676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM

704 M SPORT SUSPENSION

718 EXCLUSIVE EDITION

738 WOOD TRIM

785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET

971 EXCLUSIV PACKAGE

Series options

No. Description

214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION

246 STEERING COLUMN ADJUSTMENT MECHANICAL

410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT

465 THROUGH-LOAD SYSTEM

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

Information

No. Description

686 DIVERSITY-FUNCTION AERIAL

[/img]

Opublikowano

bardzo ladne auto.

jesli kupujesz auto ok kolesia a nie z komisu to ten facet bez problemu pownienien sie zgodzic na dowolna kwote na umowie. bo i tak jemu ta umowa nie jest potrzebna, pewnie auto juz i tak jest wyrejstrowane. ja tak mialem ze kupilem auto od kolesia ktory juz je wyrejstrowal bo mu sie ubezpieczeni konczylo i TUV. a cene 100 euro to nawet sam zaproponowal. lepiej zeby koles mial na swojej umowie 100 i ty 100 bo a noz cie sprawdza i po co ci kara. a co do podatku to chyba tylko tez w komisach, bo komisy musza sie rozliczac z tego za ile sprzedali...

powodzenia

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znowu wielki bol. Po otwraciu maski opadla mi szczena silnik jakby z fabryki, pszczoleczka :cry2: ale bita przodem nie duzo ale jednak. A kasa jak za niebity :mad2: . Za kolo z jednej strony weszly 3 palce a z drugiej 4,5 :duh:

Coz znowu trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i szukac. :cry2: :cry2: :cry2: Ale jak juz kupie to bede kochac po grob :modlitwa: