Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co sądzicie o czyms takim:

http://www.allegro.pl/item164902117_plyn_do_spryskiwaczy_koncentrat_200_litrow.html

Zużywam chyba trochę dużo płynu do spryskiwaczy... ale nie widzę w sumie w tym nic złego... lepiej widzieć niż spowodować wypadek...

Zastanawiałem się nad zakupem koncentratu... ale w końcu taki koncentrat mieszamy z wodą a jak wiadomo w niej dużo kamienia :( Boje się że przytka mi dysze, kiedyś jak potrzebowałem pilnie dolewkę płynu to dolałem demineralizowanej... czy może przesadzam i trzeba było lać wodę?

Druga sprawa to płyn do spryskiwaczy BP. Podobno za 100 litrów zatankowanego paliwa dają 5 litrów płynu letniego gratis a za 200 litrów 5 litrów zimowego... ja tankuje głównie LPG więc wydając nie całe 400 zł dostaje produkt za 20 zł gratis? Przecież to 5%! Wydaje się zbyt dużą promocją... a może ten płyn jest takiej kiepskiej jakości że nic nie wart?

Kolejne pytanie jakie nasuwa się na myśl to w E32 - jak i w innych BMW pewnie - są 2 zbiorniczki... co się leje do tego pierwszego? A co do drugiego? Jakie konkretnie produkty polecacie?

Pozdrawiam

Opublikowano
ja polecam płyn do spryskiwaczy Castrol BIOFIX- zapachowy- super pachnie a nie jak te shity z marketów
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy to chodzi o zapach? Mnie sie wydaje, że raczej główną rolą płynu są jego właściwości czyszczące..? :nienie:

Polecam Castrol "Biofix", Shell, oraz Lotos. :idea:

Opublikowano

Kolejne pytanie jakie nasuwa się na myśl to w E32 - jak i w innych BMW pewnie - są 2 zbiorniczki...

Tylko te ze spryskiwaczami reflektorów mają 2 zbiorniczki.
co się leje do tego pierwszego? A co do drugiego? Jakie konkretnie produkty polecacie?

Do jednego lejesz płyn do spryskiwania szyb a do drugiego bardziej stężony do spryskiwania reflektorów.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Jestem kierownikiem między innymi stoiska Auto w jednym z hipermarketów w Warszawie . Co do jakości płynów Castrol sprawdzony :cool2: polecam Escape Organiki 4 l zimowy kto nie używał niech kiedyś spróbuje . Nie dość że tańszy od Biofixa to zapach ......Odkręćcie sobie kiedyś butlę zrozumiecie .
Opublikowano
Ja mam jeden do sprysku normalnego, a drugi do intensywnego. Wydaje mi się że z jednego i z drugiego pryska na lampy. Ten do intensywnego sprysku jest bardziej gęsty