Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Jestem tu nowy ,wiec pozdrowienia dla wszystkich. Od miesiaca jestem posiadaczem pierwszego w moim życiu BMW. Jestem pod wrażeniem,ale własnie potrzebuję pomocy. Pod tylną kanapą zbiera mi sie woda!!!! uszczelniłem górę uszczelki tylnej szyby i kicha. Dalej się zbiera. Aha. nie mam szyberdachu. :? może ktoś zna przyczynę? pomóżcie proszę bo się utopię!!!
Opublikowano
... ziomal - jak miałeś zmieniane tylne amorki - nie dano papierowo -tekturowych uszczelek pomiędzy mocowanie poduszki amora a blachę - koło " wali Ci wodę do góry nadkola aż do m-ca gdzie amor wchodzi do nadwozia ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Ty Misiek chyba masz rację!!! Sam wymieniałem amorki dwa tygodnie temu,no i oczywiście żadnych takich uszczelek nie zakładałem. Jak jutro ,po zabawie karnawałowej "mi się uda" :D to zaraz to sprawdzę i poinformuję o efektach. Wielkie dzięki!
Opublikowano
Mariusz2704 ... no to może i Twój problem został rozwiązany - dziecku można wybaczyć a resztę to goń - PKS -em niech jadą - tam siedzenia z ceraty ... :mrgreen:
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Niech ktoś strzeli jakąś fotke aparatem z komórki bo mnie też niunia szcza po tylnym sitz-u a niewiem jak ten karton wsadzić :oops: .

Pozdro :wink:

Opublikowano
Siemanko! No ja jeszcze sie tym nie zajalem, ale jak cos to dam znac.Wyslalem PW do autora postu to moze sie odezwie w tej sprawie jak juz sie uporal z problemem.
Opublikowano

poduszke amorka tylnego akurat przerabiałem 2 razy :)

jak ją zmieniałem to z kartonu po butach wyciąłem uszczelke - ma ona mieć taki sam kształt jak poduszka amorka (taka "krzywa elipsa") no i trzeba wyciąć w niej otwory na śruby i tą gumę na środku. na poduszke dałem silikonu - na to podkładke, całość od dołu razem z amorkiem włożyłem i jest sucho i elegancko

co prawda woda mi nie leciała do auta ale zrobiłem to żeby potem korozji w tym miejscu nie było