Skocz do zawartości

wymiana oleju - informacje komputera??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

mam pytanie, po przekreceniu kluczyka na wyswietlaczu pojawia sie 20000km czyli tyle zostalo do wymiany oleju?? jak tak to co ile wymienia sie olej w e46??

widze ze kolega "megapol" zalozyl podobny temat i wnioskuje z niego ze 20000 tyle zostalo mi do wymiany, ale pytanie co ile wymienia sie olej w e46 nadal zostawiam..

Opublikowano

Ja po wizycie w ASO miałam ustawione 15 tyś. być może to zależy od silnika i od oleju.

W każdym razie ja bym i tak wymieniała co 15 tyś. i tak prosiłabym o ustawianie oilservice.

Opublikowano

przywiozlem auto z niemiec i jest 5tys po przegladzie, mam papiery z wymiany. zalli mu valvoline 5w30. pisze poniewaz zdziwilo mnie ze wymiana moze byc po 25tys

musze poszukac ( moze ktos wie) vlvoline to dobry olej??

Opublikowano
O olejach jest na forum dużo, poszukaj. Ogólnie Valvoline to dobry olej. Ja bym jednak wymieniała co 15 tyś :worried:
Opublikowano
a ja mieszkam, uzytkuje i serwisuje auto w Germany i zalane mam LongLife BMW 5w-30 a wymieniam co 25 000km. Auto ma 200 000km i zadnych problemow- nic nie dolewam miedzy wymianami.
Opublikowano
a ja mieszkam, uzytkuje i serwisuje auto w Germany i zalane mam LongLife BMW 5w-30 a wymieniam co 25 000km. Auto ma 200 000km i zadnych problemow- nic nie dolewam miedzy wymianami.

Lokalizacja nie ma tu nic do rzeczy . ja miałem cały czas LongLife BMW 5w30 zalewany na przeglądach w ASO co 25000km , teraz odbiegłem od tego i zalałem Castrol EDGE 5w30 LL04 i inspekcje ustawiłem na 15tyś km , autko ma przelatane 248000km bezproblemowo a na bagnet od wymiany do wymiany nie zaglądam

Opublikowano
wydaje mi sie ze jednak ma- poniewaz wole lac i zmieniac tak olej jak radzi mi ASO w Germani a nie np (z calym szacunkiem) Ty Mike68 wedlug wlasnego widzimisie.
Opublikowano

Tak dopóki masz auto na gwarancji, jak najbardziej.

A jak już działasz na własną rękę, lepiej dmuchać na zimne i wymieniać częściej.

Wiesz ja do ASO i ich teorii to mam ambiwalentne nastawienie, cóż wszelkie usterki to dla nich pieniądze.