Skocz do zawartości

zaworki zwrotne spryskiwaczy....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problemik padly mi oba zaworki zwrotne spryskiwaczy w mojej e36 a ne mam gdzi etego kupic w moim miescie w sklepach wogole nie ma takich rzeczy a do serwisu nie mam jak sie dostac zeby kupic nowe nie znalazlem ich tez na szrotach i allegro w zwiazku z tym mam pytanie czy mozna podlaczyc wezyki bezposrednio do dyszy bez tych zaworkow?? chyba nic nie powinno sie stac prawda?? :?
Opublikowano

Można podłączyć ale wycieraczki w pierwszej fazie będą Ci śmigały na sucho bo płyn będzie się cofał do zbiornika.

Ja u siebie miałem pozatykane te zaworki ale udało się je przepchać sprężonym powietrzem.

Opublikowano
no ja mam toche inny problem... w tych zaworkach z boku sa takie male dziurki nie wiem poco :? ale wlasnie przez te dziurki wywala mi caly plyn kiedy wlaczam spryskiwacz...
Opublikowano

... miałem to samo - płyn uciekał mi tą dziurką a że zaworki w moim były kątowe to dałem pare centymetrów wężyka na spryskiwacz i wsadziłem zwykłe proste - jakieś z fiata po 3 złote - miałem kupić org. ale zapomniałem :mrgreen: - jak to czytam to dopiero zajarzyłem co miałem zrobić ... zwykłe działają , ja dałem takie :

http://www.allegro.pl/item165672844_zaworek_zwrotny_spryskiwacza_fiat.html

... dostaniesz w każdym motoryzacyjnym , nie musisz jechac do ASO

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
ja kupilem te zaworki i pan w salonie BMW twierdzil ze podnosza one cisnienie.Nie wiem co robia ale placilem 18zl za sztuke jak rozebralem stare to guma ktora w nich jest byla cala spekana.