Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów BMW !!

moj problem polega na tym ze od czas gdy nadeszła nasza zima i powietrze zrobiło sie strasznie wilgotne :D zaczeła mi zawodzic moje elektryka a mianowicie... mam przerwy w prcy wycieraczek (pierwsze dwa biegi) ostatni najszybszy działa przy tym nie działa swiatło kabiny przy otwieraniu drzwi oraz zamek centralny. Co moze byc przyczyna tych kompbikacji ?? Gdzie szukac przyczyny?? Gdzie znajduja sie układy odpowiedzialne, sterujace tymi urzadzeniami ?? Za odpowiedzi z góry dziekuje

Pozdrawiam.

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano
nie wiem czy ci pomoge ale posprawdzaj bezpieczniki ja mialem taki probelm z centralnym a pozniej taki ze zamykalem a on odbijal i to byl bezpiecznik pod tylna kanapa tamsa chyba te bezpieczniki no ale i tez w komorze silnikowej ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Za te zadania odpowiedzialny jest modul komfortu, ktory znajduje sie pod tylnym siedzeniem. Prawdopodobnie on zawodzi przy duzej wilgotnosci powietrza (czesty przypadek w e34)
Opublikowano

z wycieraczkami mialem to samo, dzialaly tylko na 3 pozycji. Odpowiedzialny za nie jest modul pod tylna kanapa , koloru niebieskiego . Napisane na nim jest wish-wash .

wglada tak :

http://img248.imageshack.us/img248/8962/73882264gv3.th.jpg

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Wielkie dzieki chłopaki, dokopie sie do tego jak przestanie padac. Dodam jeszcze ze własnie zaczeło sie to jak była duuuzzzaa wilgotnosc powietrza, i przy tych objawach co wymieniłem to równiez nie pracuja szyby elek. moze to was do czegos doprowadzi. Powiedzcie mi jeszcze czy ten modul "komfotru" to jest to samo co ten Wisch-Wasch ?? a jak nie to jak go rozpoznam ??

Za odpowiedz dziekuje !!!

Pozdrawiam

Opublikowano
aa i jeszcze czy znacie orientacyjne ceny tych modułów ?? :D
Opublikowano
Zaraz przy akumulatorze na plusowej klemie jest mala puszeczka z ktorej odchodza dwa grube kable.Jeden idzie do tylu pod tylna kanape i zsila m.in.modul komforu itd.W tej puszce powinien byc bezpiecznik\ja mialem kawalek blaszki\ .Sprawdz to.Mialem identyczny problem.Pozd.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam. mam ten sam problem co "kedas1" i jezeli dokopie sie do tego przekaznika to co dalej, wymiana czy jakas ewentualna naprawa????pozdr

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....