Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam compact'a 316 z 95 roku, od jakis 2 miesiecy. wydaje mi sie ze auto troche duzo pali, po tym co czytam w opiniach innych uzytkownikow. W miescie wychodzi 11l bez zadnego deptania, a w trasie, co prawda tylko raz mierzone, przy agresywnej w miare jezdzie - 8,2l

co mozeicie mi poradzic na to spalanie, silnik zdrowy, ogolnie mechanika ok

Opublikowano

Wszystko jak najbardzie w normie :cool2:

Ja mam podobne spalanie, a są ludki którym pali sporo więcej z takim silnikiem.

P.S. Jak chcesz spać spokojniej załuż LPG :wink:

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Mi 318 pali podobnie:-( wiec chyba to norma. Aczkolwiek slyszalem od paru osób ze 4- cylindrowy motor bierze im mniej. Założylem odzielny temat odpytujacy moze kos sie jeszcze odezwie i porónamy sobie
Never Say Never Again!
Opublikowano

4- cyl. palą w tej granicy (1.6 ...1.8 w sumie też podobnie):

Miasto (spokojnie): 11 l

Miasto (pedał w podłoge): Nieograniczone :wink:

Trasa: przy równej jeździe można zejść do np.6 l, ale ciężko jest całą trasę jeschać równo, normalnie ok 8 l

Natomiast 6-cyl. to już inna bajka :wink:

Opublikowano

Jak w normie, to w normie, tylko znowu w ksiazce pisza inaczej... a to miasto to jezdzilem naprawde jak emeryt

P.S. Jak chcesz spać spokojniej załuż LPG :wink:

LPG to syf, juz mialem auto z instalacja i czesciej trzeba bylo wymieniac czesci a w dodatku spalanie wieksze, koszty samej instalacji niemale, a nie mam zamiaru tym autem jezdzic 5 lat :P co nie znaczy ze go nie lubie

Opublikowano

Co do gazu to ja właśnie się zmierzam do instalacji, popytałem na forum i zdania sa zupełnie inne niz twoje.

Może miałeś pecha albo dupowatą instalacje, bądź dupowato założoną :idea:

Ja na początku też myslałem że zostawie z benz., ale tak mi się fajnie jeździ że jeżdże dużo i powolij portwel to odczuwa a u nas PB98 już 4.15zł i z przecieków wiem że jeszcze sporo w góre pójdzie :cry2:

A gazik w dół 1.83zł :cool2:

Warto przeliczyc tym bardziej jak lubisz jeździć