Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co moze byc tego przyczyną... Ale chodzi mi o szyby w ciągu jazdy.. A nie jak wsiąde rano do zimnego samochodu :P

Przedtem nie miałem czegoś takiego w E36, poprostu szyby była zawsze suche :) Co moze być tego przyczyną? Powiem ze nie mam klimatyzacji.. Słyszałem ze pomaga w takich sytuacjach nowy filtr powietrza tylko ten od wentylacji w środku? Albo wogóle go wyciągniecie.. Moze coś wiecie o tym?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

... pomacaj dywanik na tunelu pod nagrzewnicą czy nie jest wilgotny , pomimo że nie ma w Twoim aucie klimy to rocznikowo sam filtr może być zamontowany , zaznacz odpowiedni model i rocznik , kliknij na filtr kabinowy / pyłkowy

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=01&ktlg_lang=1&ktlg_01_fzart=1&ktlg_01_mrksl=6

jest tam instr. montarzu . Jak nie dostaniesz takie do wersji bez klimy , możesz na zimę go zdemontować . Wiecej masz w dziale " zrób to sam " wymiana filtra E34 :cool2:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Ja miałem dokładnie ten sam problem i sie okazało ze nagrzewnica ciekła. Sprawdź czy dywany nie sa mokre i w miejsu gdzie filtr pyłkowy.

Jak go wyciągniesz wsadź reke i zobaczysz czy jest mokro czy sucho.

Ja miałem tak zalane że suszenie nic nie dało teraz czeka mnie wymiana dywanów. :cry2:

Opublikowano

Parowanie szyb moze byc spowodowane starym filtrem kabinowym ale z regoly jest spowodowane wilgocia w aucie.

Jezeli masz dywaniki z materialu to woda do nich wsiaka, nastepnie paruje i skrapla sie na szybie, efekt taki bedzie rowniez wtedy gdy cieknie gdzies uklad ogrzewania (w srodku) lub autko ma dziury, ktorymi dostaje sie woda. Jednym slowem mowiac parowanie szyb swiadczy o obecnosci wilgoci w aucie.

PS

Post nr 2000